Business & Finance Παρασκευή 17/05/2024, 13:37
BUSINESS & FINANCE

Άλμα στις μετοχές Reddit μετά τη συμφωνία OpenAI του ChatGPT

Άλμα στις μετοχές Reddit μετά τη συμφωνία OpenAI του ChatGPT

Οι μετοχές του Reddit σημείωσαν σημαντική αύξηση άνω του 10% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι σύναψε συμφωνία συνεργασίας με την νεοφυή εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης OpenAI.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το chatbot ChatGPT θα αποκτήσει πρόσβαση στο περιεχόμενο του Reddit, ενώ θα φέρει λειτουργίες που βασίζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ανακοίνωση υπογραμμίζει τις προσπάθειες του Reddit να διευρύνει τις πηγές εσόδων του μακριά από τη διαφήμιση.

Η συμφωνία έρχεται επίσης καθώς ένας αυξανόμενος αριθμός κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων εγείρει νομικές προκλήσεις σχετικά με τη χρήση του υλικού τους από εταιρείες AI.

Την Πέμπτη η Sony -που είναι ο μεγαλύτερος εκδότης μουσικής στον κόσμο- έστειλε επιστολές στις Google, Microsoft και OpenAI ζητώντας να μάθει αν χρησιμοποίησαν τα τραγούδια της για την ανάπτυξη συστημάτων Τεχνητής Νοημοσύνης.

Τους τελευταίους μήνες η OpenAI έχει επίσης προχωρήσει σε συμφωνίες με διάφορους εκδότες, συμπεριλαμβανομένων του Associated Press και των Financial Times.

Εν τω μεταξύ, η Google ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο μια συνεργασία που επιτρέπει στον τεχνολογικό γίγαντα να έχει πρόσβαση σε δεδομένα του Reddit για να εκπαιδεύσει τα μοντέλα Τεχνητής Νοημοσύνης της.

Τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στις ΗΠΑ, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το αν αποτελεί παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων η εκπαίδευση εργαλείων AI σε τέτοιο περιεχόμενο ή αν εμπίπτει στις εξαιρέσεις της δίκαιης χρήσης και της «προσωρινής αντιγραφής».

Το θέμα έχει φθάσει στα δικαστήρια των ΗΠΑ, σε διάφορες νομικές υποθέσεις που εκπροσωπούν ξεχωριστά άτομα όπως ο συγγραφέας του Game of Thrones George RR Martin, η κωμικός Sarah Silverman και οι New York Times.

Αυτή την εβδομάδα, η OpenAI παρουσίασε την τελευταία έκδοση της τεχνολογίας του ChatGPT.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η GPT-4 θα κυκλοφορήσει σε όλους τους χρήστες του ChatGPT, συμπεριλαμβανομένων των μη συνδρομητών. Είναι ταχύτερη από τα προηγούμενα μοντέλα και έχει προγραμματιστεί να φαίνεται «συνομήλικη» στις απαντήσεις που καλείται να δώσει.

Η νέα έκδοση μπορεί να διαβάζει και να συζητά εικόνες, να μεταφράζει γλώσσες και να αναγνωρίζει συναισθήματα από οπτικές εκφράσεις. Υπάρχει επίσης μνήμη ώστε να μπορεί να ανακαλεί προηγούμενες συζητήσεις.

moneyreview.gr με πληροφορίες από bbc

Διαβάστε επίσης:

Νέο πάρτι στις meme stocks – Επιστρέφει η μανία της πανδημίας;

H νέα εκδοχή του ChatGPT κάνει μαθήματα μαθηματικών και φλερτάρει

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News