Business & Finance Πέμπτη 16/05/2024, 19:19
BUSINESS & FINANCE

ΗΠΑ: Το υπ. Οικονομικών επιδιώκει να εξαλείψει τα κενά στο νόμο για το ξέπλυμα χρήματος

ΗΠΑ: Το υπ. Οικονομικών επιδιώκει να εξαλείψει τα κενά στο νόμο για το ξέπλυμα χρήματος

Το Δίκτυο Καταπολέμησης Οικονομικού Εγκλήματος (FinCEN) του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ δήλωσε την Πέμπτη ότι εξετάζει κατά πόσον χρειάζονται περισσότεροι κανονισμοί για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος χρήματος και της παράνομης χρηματοδότησης. Η κάλυψη των νομικών και κανονιστικών κενών αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα, δήλωσε το FinCEN.

Ο έλεγχος της παράνομης χρηματοδότησης και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας έχει αυξηθεί μετά την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η FinCEN πρότεινε φέτος νέους κανόνες για τις επιχειρήσεις επενδύσεων και τους επαγγελματίες του κλάδου των ακινήτων για την καλύτερη παρακολούθηση της πιθανής νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Είναι μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας υπό τον Πρόεδρο Joe Biden για την πάταξη της παράνομης χρηματοδότησης, σημειώνει το Reuters.

«Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για την εθνική και οικονομική ασφάλειά μας, πρέπει να συνεχίσουμε να κλείνουμε τις οδούς που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν οι παράνομοι φορείς για τα σχέδιά τους», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για την τρομοκρατία και τις χρηματοοικονομικές πληροφορίες, Brian Nelson.

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS