Business & Finance Πέμπτη 16/05/2024, 11:29
BUSINESS & FINANCE

Roche: Κέρδη για τις μετοχές της από το φάρμακο κατά της παχυσαρκίας

Roche: Κέρδη για τις μετοχές της από το φάρμακο κατά της παχυσαρκίας

Οι μετοχές της Roche ενισχύονταν έως και 4,7% νωρίτερα σήμερα Πέμπτη, μετά τα θετικά αποτελέσματα της δοκιμής πρώιμου σταδίου του φαρμάκου για την παχυσαρκία της νεοαποκτηθείσας Carmot Therapeutics.

Η ελβετική φαρμακοβιομηχανία δήλωσε ότι η μελέτη στο πρώτο από τα τρία στάδια δοκιμών που απαιτούνται για τη ρυθμιστική έγκριση, έδειξε ότι η ένωση γνωστή ως CT-388 οδήγησε σε απώλεια βάρους 18,8% μετά από 24 εβδομάδες σε υγιείς ενήλικες που ήταν παχύσαρκοι.

Η Roche συμφώνησε τον Δεκέμβριο να εξαγοράσει την μη εισηγμένη εταιρεία ανάπτυξης φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας Carmot έναντι 2,7 δισ. δολαρίων προκαταβολικά, εντασσόμενη στη λίστα όσων αμφισβητούν τους κυρίαρχους κατασκευαστές των φαρμάκων για την απώλεια βάρους Novo Nordisk και Eli Lilly.

Η ένεση CT-388 που χορηγείται μία φορά την εβδομάδα είναι το πιο υποσχόμενο υποψήφιο φάρμακο της Carmot, μιμούμενο την επίδραση σε δύο ορμόνες του εντέρου – GLP-1 και GIP – όπως το LLY.N Mounjaro της Lilly, επίσης γνωστό ως Zepbound.

Οι μετοχές της Novo Nordisk εκτινάχθηκαν περισσότερο από 8% σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ τον Μάρτιο, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μια δοκιμή Φάσης Ι μιας έκδοσης χαπιού του πειραματικού φαρμάκου απώλειας βάρους amycretin έδειξε απώλεια βάρους 13,1% μετά από μόλις 12 εβδομάδες, νωρίτερα από ό, τι από την εγκεκριμένη ένεση Wegovy.

Ένας έμπορος δήλωσε ότι η άνοδος της μετοχής της Roche υποστηρίχθηκε επίσης από ορισμένους επενδυτές που επιδιώκουν να καλύψουν προηγούμενες πωλήσεις ή στοιχήματα για πτώση της τιμής της μετοχής.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News