Business & Finance Τετάρτη 15/05/2024, 20:58
BUSINESS & FINANCE

Google: Ετοιμάζει την επόμενη έκδοση του λογισμικού Android με εστίαση στην ασφάλεια

Google: Ετοιμάζει την επόμενη έκδοση του λογισμικού Android με εστίαση στην ασφάλεια

Η Google ενισχύει τα χαρακτηριστικά ασφαλείας στην τελευταία έκδοση του Android, του πιο δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, την οποία παρουσίασε στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της εταιρείας.

Το Android 15 θα προσθέσει δυνατότητες για την αποτροπή κλοπών και την καλύτερη προστασία των χρηστών από απάτες και διάφορες άλλες επιθέσεις που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τα δεδομένα μιας συσκευής, δήλωσε η εταιρεία την Τετάρτη στο Google I/O στο Mountain View της Καλιφόρνια. Θα υπάρχει επίσης ένας νέος λεγόμενος «ιδιωτικός χώρος» για την ασφάλεια ευαίσθητων πληροφοριών και τρόποι για απομακρυσμένο κλείδωμα συσκευών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν τεθεί εκτός σύνδεσης.

Η ανταγωνίστρια Apple Inc. έχει καταστήσει την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια του iPhone βασικό σημείο πώλησης, με στόχο να αποκτήσει πλεονέκτημα έναντι των συσκευών με Android από την Google και συνεργάτες όπως η Samsung Electronics Co. Τώρα η Google φαίνεται να θέλει να κλείσει αυτό το χάσμα με ένα σύνολο αλλαγών και ενημερώσεων. Η Samsung, η οποία ανταγωνίζεται με την Apple για τον τίτλο του μεγαλύτερου κατασκευαστή smartphones στον κόσμο, έχει επίσης σχεδιάσει μια σειρά από χαρακτηριστικά προστασίας των χρηστών υπό την επωνυμία Knox.

Παράλληλα με τη συζήτηση για την επόμενη έκδοση του Android, η οποία αναμένεται να φτάσει περίπου ταυτόχρονα με την τελευταία έκδοση των smartphones Pixel της Google, που συνήθως κυκλοφορεί τον Οκτώβριο, η Google μίλησε για την ευρύτερη δυναμική του οικοσυστήματός της.

Το Wear OS για ρολόγια αύξησε τους χρήστες κατά 40% το 2023, ενώ το λειτουργικό σύστημα Android TV έφτασε τα 220 εκατομμύρια ενεργές συσκευές κατά το περασμένο έτος, σημειώνοντας αύξηση 47%. Υπάρχουν επίσης πλέον περισσότερα από 200 εκατομμύρια αυτοκίνητα στους δρόμους που είναι συμβατά με το λογισμικό Android Auto της Google.

Σε άλλα σημεία του I/O, στελέχη της Google, όπως ο συνιδρυτής Sergey Brin, άφησαν να εννοηθεί ότι μελετάται η επιστροφή των γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις της εταιρείας ήταν το Project Astra – ένας AI agent που μπορεί να χρησιμοποιεί την κάμερα ενός smartphone για να “βλέπει” τον κόσμο γύρω του και να απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με το τοπίο.

Οι προσθήκες τεχνητής νοημοσύνης πρόκειται να αποτελέσουν ένα σημαντικό σημείο διαφοροποίησης για τους κατασκευαστές λογισμικού για κινητά και η Google μπορεί να περιμένει μια απάντηση από την Apple όταν θα διοργανώσει το Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών τον Ιούνιο στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Apple: Κοντά σε συμφωνία για να μπει το ChatGPT στο iPhone

Είναι μια νέα φούσκα η Τεχνητή Νοημοσύνη; Οι διαφορές με το dot com

Alphabet: Μπαίνει στο κλάμπ των 2 τρισ. δολαρίων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News