Business & Finance Τρίτη 14/05/2024, 14:16
BUSINESS & FINANCE

Alibaba: Βουτιά 86% στα καθαρά κέρδη παρά την αύξηση εσόδων

Alibaba: Βουτιά 86% στα καθαρά κέρδη παρά την αύξηση εσόδων

H Alibaba ανακοίνωσε αύξηση των εσόδων κατά 6,6% στο τέταρτο οικονομικό τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο, παρότι τα καθαρά κέρδη του κινεζικού γίγαντα ηλεκτρονικού εμπορίου σημείωσαν κατακόρυφη πτώση.

Συγκεκριμένα, τα έσοδα ανήλθαν σε 221,9 δισ. κινεζικά γιουάν (30,7 δισ. δολάρια) έναντι 219,66 δισ. γιουάν που αναμενόταν.

Ωστόσο, τα καθαρά κέρδη που αναλογούν στους κοινούς μετόχους ανήλθαν σε 3,3 δισ. γουάν, μειωμένα κατά 86% σε ετήσια βάση, μετά τη συνεκτίμηση των ζημιών από δημόσιες συμμετοχές.

Οι μετοχές της Alibaba υποχωρούσαν νωρίτερα κατά 3% στην προχρηματιστηριακή διαπραγμάτευση στις ΗΠΑ.

Η Alibaba είχε μια δύσκολη χρονιά το 2023, καθώς υλοποίησε τη μεγαλύτερη αναμόρφωση της εταιρικής της δομής. Επίσης, πραγματοποίησε ξεχωριστά αρκετές αλλαγές στη διοίκηση υψηλού προφίλ, με τον βετεράνο της εταιρείας Eddie Wu να αναλαμβάνει τα ηνία ως διευθύνων σύμβουλος τον Σεπτέμβριο.

Ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας δήλωσε νωρίτερα φέτος ότι αύξησε το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών του κατά 25 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος Μαρτίου 2027, σε μια προσπάθεια να κερδίζει την εμπιστοσύνη των μετόχων.

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τα αποτελέσματα της Alibaba σαν ένα βαρόμετρο του κινεζικού καταναλωτικού κλίματος, εν μέσω επίμονων ανησυχιών ότι χάνει έδαφος από τους ανταγωνιστές της, όπως οι PDD Holdings Inc. και ByteDance Ltd. Η ασταθής οικονομική ανάκαμψη ταλανίζει επίσης την εταιρεία, καθώς προσπαθεί να επανέλθει μετά από μια πολυετή ρυθμιστική καταστολή που κατέστρεψε τον ιδιωτικό τομέα της Κίνας.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Shein: Επιβολή αυστηρών κανόνων από ΕΕ στο περιεχόμενο της πλατφόρμας

Alibaba: Πώς από αγαπημένη της Wall Street έχασε το 75% της αξίας της

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News