Business & Finance Δευτέρα 13/05/2024, 22:46
BUSINESS & FINANCE

Κατάρ: Μελετά επένδυση στη γαλλική Ardian Semiconductor

Κατάρ: Μελετά επένδυση στη γαλλική Ardian Semiconductor

Η Αρχή Επενδύσεων του Κατάρ (Qatar Investment Authority – QIA) σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μια επένδυση-κλειδί στην Ardian Semiconductor, ένα ταμείο που έχει συσταθεί από τη γαλλική εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Ardian με κύριο σκοπό τις επενδύσεις στη βιομηχανία ημιαγωγών σε όλη την Ευρώπη.

Το κρατικό ταμείο πλούτου του Κατάρ δήλωσε ότι η κίνηση αυτή αντανακλά την «πεποίθησή του για τη διεισδυτική ικανότητα των ημιαγωγών στην παγκόσμια οικονομία και τον αντίκτυπό τους στον ψηφιακό και πράσινο μετασχηματισμό σε βασικούς τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η κινητικότητα ή η ευρείας κατανάλωσης τεχνολογία». Δεν γνωστοποίησε τους όρους της δεσμευτικής συμφωνίας. 

Η QIA έχει αυξήσει τις επενδύσεις της στον τομέα της τεχνολογίας, συμμετέχοντας σε γύρους χρηματοδότησης εταιρειών, καθώς η χώρα επιδιώκει να διαφοροποιήσει την οικονομία της. Το ταμείο έχει ήδη επενδύσει στην Kokusai Electric Corp., μια εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών, και απέκτησε μειοψηφικό μερίδιο στην εν λόγω εταιρεία πέρυσι.

«Οι ημιαγωγοί και η αλυσίδα εφοδιασμού ημιαγωγών παραμένουν ένας σημαντικός επενδυτικός τομέας για το QIA σε όλες τις περιοχές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Ardian, η οποία εποπτεύει ή συμβουλεύει περιουσιακά στοιχεία ύψους 164 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εγκαινίασε την πλατφόρμα στον τομέα των ημιαγωγών με στόχο να γίνει ο «συνεργάτης επιλογής στην ευρωπαϊκή αλυσίδα αξίας στον κλάδο», προσφέροντας κεφαλαιακές λύσεις και επιχειρησιακή εμπειρογνωμοσύνη, αναφέρει στην ιστοσελίδα της. Η ζήτηση για ημιαγωγούς αναμένεται να διπλασιαστεί κατά την επόμενη δεκαετία, ανοίγοντας τεράστιες ευκαιρίες ειδικά στην Ευρώπη, προσθέτει. 

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News