Business & Finance Δευτέρα 6/05/2024, 19:22
BUSINESS & FINANCE

ΗΠΑ: Η Steward Health υποβάλλει αίτηση πτώχευσης, στοχεύοντας σε νέο δάνειο

ΗΠΑ: Η Steward Health υποβάλλει αίτηση πτώχευσης, στοχεύοντας σε νέο δάνειο

Η Steward Health, η οποία διαχειρίζεται τριάντα νοσοκομεία σε εννέα πολιτείες των ΗΠΑ, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης κατά το κεφάλαιο 11 στο Τέξας τη Δευτέρα, με στόχο να εξασφαλίσει νέο δάνειο από τον ιδιοκτήτη της Medical Properties Trust.

Η ιδιωτική αλυσίδα νοσοκομείων δήλωσε ότι θα συνεχίσει να εξυπηρετεί κανονικά τους ασθενείς κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πτώχευσής της.

Η Steward επεδίωξε βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση και να πουλήσει τον ιατρικό όμιλο Stewardship Health, αλλά η πώληση δεν ολοκληρώθηκε όσο γρήγορα είχε προγραμματιστεί, γεγονός που την ανάγκασε να αναζητήσει χρηματοδότηση έως και 300 εκατ. δολάρια από την Medical Properties Trust.

«Η Steward αναγκάστηκε να αναζητήσει εναλλακτικές μεθόδους για την ολοκλήρωση των εργασιών της», δήλωσε τη Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος της Steward, Ralph de la Torre.

«Με την πρόσθετη χρηματοδότηση σε αυτή τη διαδικασία, είμαστε βέβαιοι ότι θα διατηρήσουμε τα νοσοκομεία ανοιχτά, εφοδιασμένα και λειτουργικά, ώστε να διατηρηθεί η φροντίδα των ασθενών μας και των εργαζομένων μας», πρόσθεσε ο de la Torre σε δήλωσή του.

Η Steward έκλεισε πρόσφατα ένα νοσοκομείο στη Μασαχουσέτη, όπου κρατικοί αξιωματούχοι και πολιτικοί δήλωσαν ότι δεν αποκάλυψε την έκταση των οικονομικών προβλημάτων της μέχρι που αυτά ήταν αρκετά έντονα ώστε να θέσουν σε κίνδυνο την ιατρική περίθαλψη.

Η υπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών της Μασαχουσέτης Kate Walsh δήλωσε τη Δευτέρα ότι η πολιτεία έχει προετοιμαστεί για μια πιθανή πτώχευση και θα εργαστεί για να «υποστηρίξει μια ομαλή μεταβίβαση της ιδιοκτησίας που προστατεύει την πρόσβαση στην περίθαλψη, διατηρεί τις θέσεις εργασίας και σταθεροποιεί το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης».

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News