Business & Finance Πέμπτη 2/05/2024, 09:11
BUSINESS & FINANCE

ING: Πάνω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη – Νέα επαναγορά μετοχών 2,5 δισ. ευρώ

ING: Πάνω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη – Νέα επαναγορά μετοχών 2,5 δισ. ευρώ

Η ING Groep NV ανακοίνωσε νέα επαναγορά μετοχών μετά τα κέρδη πρώτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις. Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ολλανδίας θα επαναγοράσει μετοχές αξίας έως και 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της σήμερα.

Παρότι τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν κατά 0,8% στα 1,58 δισ. ευρώ τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, ήταν πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 1,45 δισ. ευρώ. Τα έσοδα από αμοιβές σημείωσαν άλμα 11% την περίοδο αυτή.

Η τελευταία επαναγορά «αποτελεί μέρος του σχεδίου μας να επιστρέψουμε μετρητά στους μετόχους μας», δήλωσε ο γενικός οικονομικός διευθυντής Tanate Phutrakul σε συνέντευξή του στο Bloomberg. Επανέλαβε δε το σχέδιο της τράπεζας να συνεχίσει να πραγματοποιεί πληρωμές καθώς επιδιώκει να μειώσει τον δείκτη εποπτικών κεφαλαίων της.

Η ING συνεχίζει να πραγματοποιεί μερικές από τις μεγαλύτερες πληρωμές στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, έχοντας επιστρέψει 6,4 δισ. ευρώ στους μετόχους μέσω επαναγοράς μετοχών και μερισμάτων πέρυσι.

Όπως πολλές τράπεζες, η ING απολαμβάνει υψηλότερα κέρδη τα δύο τελευταία χρόνια χάρη στα υψηλότερα επιτόκια. Ωστόσο, εν αναμονή των μειώσεων των επιτοκίων από την ΕΚΤ, η ING αναζητά τρόπους να μειώσει την εξάρτησή της από τα έσοδα από τις χορηγήσεις. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, ο διευθύνων σύμβουλος Steven van Rijskwijk επιδιώκει να ενισχύσει τα έσοδα από αμοιβές μέσω της ανάπτυξης της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ING: Μία ακόμα απειλή για τις θαλάσσιες μεταφορές – SOS για τα Στενά του Ορμούζ

ING: Ξεκινά ανάκαμψη στην Ευρωζώνη με Ελλάδα και περιφέρεια στο τιμόνι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News