Business & Finance Δευτέρα 29/04/2024, 21:47
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γαλλία-Ιταλία: Κοινό ενδιαφέρον για ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας τους

Γαλλία-Ιταλία: Κοινό ενδιαφέρον για ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας τους

Επιστολή πρόθεσης υπέγραψαν σήμερα η Ιταλία και η Γαλλία να δημιουργήσουν κοινή βιομηχανική βάση για αμυντικά συστήματα εδάφους, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών και από τις δύο χώρες, όπως επισημαίνεται σε ανακοινωθέν από το ιταλικό υπουργείο Άμυνας, με απώτερο στόχο την ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας. 

Η ανακοίνωσε έλαβε χώρα μετά από συνάντηση στην Κορσική που είχαν οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών, οι οποίοι συζήτησαν την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία. 

«Είναι πολύ σημαντικό να ενώσουμε τις καλύτερες τεχνολογίες στην Ευρώπη και να δημιουργήσουμε ακόμη πιο ισχυρά κέντρα, επειδή θα χρειαστούμε περισσότερες επενδύσεις για να συγχρονιστούμε με τις τεχνολογικές εξελίξεις», ανέφερε ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Γκάιντο Κροσέτο. 

Στόχος του προγράμματος, όπως είπε, είναι να ενισχυθεί η βιομηχανική συνεργασία και οι αμυντικές δυνατότητες της Ευρώπης μέσω κοινής ανάπτυξης νέων πλατφορμών. Το σχέδιο προβλέπει επίσης συνεργασία σε επίπεδο πρωτοβουλιών μεταξύ γαλλικών και ιταλικών επιχειρήσεων. 

Η κορυφαία ιταλική αμυντική βιομηχανία Leonardo έχει ήδη συνεργασία με τη γαλλική Thales μέσω δύο ξεχωριστών κοινοπραξιών, την εταιρεία δορυφορικών υπηρεσιών Telespazio και την κατασκευάστρια αμυντικού εξοπλισμού Thales Alenia Space. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News