Business & Finance Δευτέρα 29/04/2024, 16:46
BUSINESS & FINANCE

Amazon: Περισσότερες παραδόσεις αυθημερόν μετά την επένδυση ταχείας εκπλήρωσης

Amazon: Περισσότερες παραδόσεις αυθημερόν μετά την επένδυση ταχείας εκπλήρωσης

Η Amazon δήλωσε τη Δευτέρα ότι σχεδόν το 60% των παραγγελιών που έγιναν μέσω του Prime στις 60 μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές των ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του έτους έφτασαν την ίδια ή την επόμενη ημέρα. Πρόκειται για ποσοστό που δείχνει αύξηση περίπου 50% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Το θέμα θα απασχολήσει ιδιαίτερα τους επενδυτές όταν η Amazon ανακοινώσει τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης την Τρίτη. Η Wall Street αναμένει ότι η εταιρεία θα καταγράψει άλλο ένα τρίμηνο διψήφιας αύξησης των εσόδων και ότι τα κέρδη θα υπερδιπλασιαστούν σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Οι προσπάθειες περικοπής του κόστους, η ζήτηση cloud και η ταχύτερη εκπλήρωση έχουν οδηγήσει σε υψηλότερα κέρδη τα τελευταία τρίμηνα.

Η ταχεία παράδοση αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα της συνδρομητικής προσφοράς Prime της Amazon, η οποία χρεώνει τα μέλη 139 δολάρια ετησίως για οφέλη όπως η παράδοση δύο ημερών. 

Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

Η εταιρεία έχει δηλώσει ότι θέλει να καταστήσει πρότυπο την παράδοση την ίδια και την επόμενη ημέρα και σχεδιάζει να διπλασιάσει τον αριθμό των εγκαταστάσεων παράδοσης την ίδια ημέρα στις ΗΠΑ μέσα στα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με στοιχεία της RBC Capital Markets, έχει αποδειχθεί ότι οι καταναλωτές ξοδεύουν και ψωνίζουν συχνότερα αν έχουν δυνατότητα αποστολής μιας ημέρας.
Η Amazon έχει ήδη στήσει περισσότερες από 55 τοποθεσίες παράδοσης αυθημερόν στις ΗΠΑ, κυρίως συγκεντρωμένες γύρω από μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές.

Οι εγκαταστάσεις είναι περίπου 100.000 τετραγωνικά πόδια, σε σύγκριση με μια τυπική αποθήκη της Amazon, η οποία μπορεί να έχει το μέγεθος 26 γηπέδων ποδοσφαίρου, και αποθηκεύουν μια μικρότερη επιλογή αγαθών που είναι τα προϊόντα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις σε κάθε πόλη.

Οι τοποθεσίες παράδοσης την ίδια ημέρα συρρικνώνουν τη διαδικασία εκπλήρωσης, η οποία συνήθως κατανέμεται σε πολλές εγκαταστάσεις της Amazon κάτω από μία στέγη. Ένα πακέτο κάνει λιγότερες στάσεις στη διαδρομή του προς την πόρτα ενός αγοραστή, γεγονός που μειώνει το κόστος ανά αποστολή.

Το παιχνίδι των παραδόσεων

Η Amazon έχει ενισχύσει τις επενδύσεις στη γρήγορη αποστολή, καθώς οι παραδοσιακοί ανταγωνιστές της λιανικής Walmart και Target έχουν ενισχύσει το παιχνίδι των παραδόσεων. Η Walmart λέει ότι μπορεί να παραδώσει αντικείμενα στους αγοραστές σε μόλις 30 λεπτά, ενώ η Target ξεκίνησε τον Μάρτιο ένα νέο πρόγραμμα επιβράβευσης που προσφέρει παράδοση αυθημερόν σε παραγγελίες άνω των 35 δολαρίων σε μόλις μία ώρα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από το reuters

«Μύθος» ότι τα ρομπότ κλέβουν θέσεις εργασίας λένε στην Amazon

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS