Business & Finance Δευτέρα 29/04/2024, 13:46
BUSINESS & FINANCE

Η Turkish Airlines σχεδιάζει εξαγορά 235 αεροσκαφών – Συνομιλίες με Airbus και Boeing

Η Turkish Airlines σχεδιάζει εξαγορά 235 αεροσκαφών – Συνομιλίες με Airbus και Boeing

Σε διαπραγματεύσεις για την αγορά 235 αεροσκαφών βρίσκεται η Turkish Airlines, στο πλαίσιο των σχεδίων επέκτασής της. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της αεροπορικής εταιρείας, Ahmet Bolat, γίνονται συζητήσεις τόσο με την Airbus όσο και με την Boeing για την αγορά 235 αεροσκαφών στο πλαίσιο των σχεδίων επέκτασής της.

Το 10ετές σχέδιο στόλου της αεροπορικής εταιρείας, που παρουσιάστηκε πέρυσι, δείχνει ότι στοχεύει να επεκταθεί κατά σχεδόν 600 αεροπλάνα. Τον Δεκέμβριο ανακοίνωσε συμφωνία με την Airbus για 355 παραγγελίες αεροσκαφών στενής ατράκτου A321 και ευρείας ατράκτου A350.

«Διαπραγματευόμαστε τόσο με την Airbus όσο και με την Boeing για τα υπόλοιπα 235 αεροπλάνα», δήλωσε ο Bolat σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την Airbus και την Rolls-Royce στην Κωνσταντινούπολη.

Η Turkish Airlines «ακολουθούσε πάντα μια ισορροπημένη πολιτική μεταξύ της Airbus και της Boeing», είπε, προσθέτοντας ότι περιμένει να τελειώσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Boeing, οπότε δεν βιάζεται να λάβει απόφαση.

Η έκρηξη καμπίνας στον αέρα τον Ιανουάριο οδήγησε την Boeing να επιβραδύνει την παραγωγή του αεροσκάφους με τις μεγαλύτερες πωλήσεις.

Ο Bolat δήλωσε επίσης ότι η Rolls-Royce διερευνούσε τη δυνατότητα δημιουργίας μονάδων επισκευής και συντήρησης στην Τουρκία, καθώς και περαιτέρω προμήθειες στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για να αποκαλυφθεί ένα στρατηγικό πρόγραμμα που δημιούργησε η Turkish Airlines μαζί με την Airbus και αεροδιαστημικές εταιρείες στην Τουρκία για την ανάπτυξη της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Διαβάστε επίσης:

Μεγαλώνει η κρίση της Boeing – Προβλήματα και σε άλλους τύπους αεροπλάνων;

Airbus: Παραγγελίες ρεκόρ για το 2023 – Διατηρεί την πρωτιά έναντι της Boeing

ΗΠΑ: Μέρος του κινητήρα της Boeing έπεσε κατά την απογείωση πτήσης της Southwest

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News