Business & Finance Κυριακή 28/04/2024, 18:03
TESLA

Elon Musk: Επίσκεψη στην Κίνα για την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Elon Musk: Επίσκεψη στην Κίνα για την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Πεκίνο πραγματοποιεί σήμερα Κυριακή ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, αναζητώντας επαφές με αξιωματούχους για την ανάπτυξη του λογισμικού Full Self-Driving και την άδεια μεταφοράς δεδομένων στο εξωτερικό.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι συνάντησε τον πρωθυπουργό Li Qiang στο Πεκίνο, κατά την οποία ο Li είπε στον Musk ότι η ανάπτυξη της Tesla στην Κίνα θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα επιτυχημένο παράδειγμα οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας ΗΠΑ-Κίνας.

Ο Musk επιβεβαίωσε τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό την Κυριακή με μια ανάρτηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

«Είχα την τιμή να συναντηθώ με τον πρωθυπουργό Li Qiang. Γνωριζόμαστε τώρα πολλά χρόνια από τον καιρό της Σαγκάης», δημοσίευσε ο Μασκ, με μια φωτογραφία με τον πρωθυπουργό.

Η Tesla κατέληξε σε συμφωνία με τις κινεζικές αρχές για ένα εργοστάσιο στη Σαγκάη, το πρώτο εκτός ΗΠΑ, το 2018.

Η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων κυκλοφόρησε το Full Self-Driving, ή FSD, την πιο αυτόνομη έκδοση του λογισμικού Autopilot της, πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά δεν το έχει ακόμη διαθέσει στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως, παρά το γεγονός ότι οι πελάτες την παροτρύνουν να το πράξει.

Ο Musk είπε ότι αυτόν τον μήνα η Tesla μπορεί να διαθέσει το σύστημα σε πελάτες στην Κίνα «πολύ σύντομα» , ως απάντηση σε ένα ερώτημα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.
Αντίπαλες κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες επιδιώκουν να αποκτήσουν πλεονέκτημα έναντι της Tesla με την κυκλοφορία παρόμοιου λογισμικού.

Ο Musk ψάχνει να λάβει έγκριση για τη μεταφορά δεδομένων που συλλέγονται στη χώρα στο εξωτερικό για να εκπαιδεύσει αλγόριθμους για τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, είπε το πρόσωπο.

Η Tesla έχει αποθηκεύσει από το 2021 όλα τα δεδομένα που συλλέγονται από τον κινεζικό στόλο της στη Σαγκάη όπως απαιτείται από τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές και δεν έχει μεταφέρει κανένα πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Musk συναντήθηκε επίσης με τον Ρεν Χονγκμπίν, έναν κυβερνητικό αξιωματούχο που ηγείται του Συμβουλίου της Κίνας για την προώθηση του Διεθνούς Εμπορίου, τον διοργανωτή της έκθεσης αυτοκινήτου στο Πεκίνο, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το ταξίδι του Μασκ έγινε λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα αφότου ακύρωσε μια προγραμματισμένη επίσκεψη στην Ινδία για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι, επικαλούμενος «πολύ βαριές υποχρεώσεις της Tesla».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Ο Elon Musk αναβάλλει το ταξίδι του στην Ινδία, αλλά «στοχεύει να την επισκεφθεί μέσα στο 2024»

Tesla: Πέρασε το Σαββατοκύριακο μειώνοντας τιμές σε αυτοκίνητα και λογισμικό

Είναι ο Elon Musk ο πιο υψηλά αμειβόμενος CEO στις ΗΠΑ;

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News