Business & Finance Πέμπτη 18/04/2024, 17:21
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ασφάλιση Πιστώσεων: Ο πιο σίγουρος τρόπος να προστατεύουμε την επιχείρηση μας από ενδεχόμενες επισφάλειες

Ασφάλιση Πιστώσεων: Ο πιο σίγουρος τρόπος να προστατεύουμε την επιχείρηση μας από  ενδεχόμενες επισφάλειες

Μέσα στο σημερινό μεταβαλλόμενο, εγχώριο και παγκόσμιο οικονομικό κλίμα, η αναγνώριση και η διαχείριση μελλοντικών κινδύνων έχει γίνει προτεραιότητα, για όλους τους επιχειρηματίες, σε όλο τον κόσμο. Οι ζημιές που οφείλονται σε μη πληρωμή εμπορικής οφειλής ή σε πτώχευση αγοραστή συμβαίνουν τακτικά. Σε ένα τέτοιο, συνεχόμενα ασταθές οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, οι εταιρείες καλούνται να λειτουργήσουν και να αναπτύξουν τις πωλήσεις και την κερδοφορία τους.

Η Ασφάλιση Εμπορικών Πιστώσεων είναι ένα χρηματοοικονομικό εργαλείο που έχει σχεδιαστεί ώστε να προστατεύει τις επιχειρήσεις από τη μη πληρωμή των εμπορικών τους απαιτήσεων, ενώ τους επιτρέπει να διαχειρίζονται με ασφάλεια τους εμπορικούς και πολιτικούς κινδύνους που είναι πέρα από τον έλεγχό τους. Με την Aσφάλιση Πιστώσεων προστατεύεται το κεφάλαιο, διατηρούνται οι ταμειακές ροές, βελτιώνονται η εξυπηρέτηση και οι αποπληρωμές των δανείων, και τα κέρδη είναι ασφαλή από την αθέτηση πληρωμής.

Η προστασία που παρέχει η Ασφάλιση Πιστώσεων επιτρέπει σε μια εταιρεία να αναπτύξει τις πωλήσεις της προς τους υφιστάμενους πελάτες της με ασφάλεια, αλλά και να αναζητήσει νέους και μεγαλύτερους πελάτες που διαφορετικά θα φαίνονταν επικίνδυνοι. Για όλους, αλλά και ειδικότερα για τους εξαγωγείς, αυτό είναι ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Με την προστασία από τις ενδεχόμενες επισφάλειες να θεωρείται ο πρωταρχικός λόγος για την υπογραφή σύμβασης Ασφάλισης Πιστώσεων, ένα εξίσου σημαντικό, κοινό όφελος που απολαμβάνουν οι εταιρείες που επενδύουν σε αυτήν, είναι ότι τις βοηθά αποτελεσματικά να αυξήσουν τις πωλήσεις και τα κέρδη τους, χωρίς πρόσθετο κίνδυνο. Με αυτόν τον τρόπο μια σύμβαση Ασφάλισης Πιστώσεων μπορεί συνήθως να αντισταθμίσει το δικό της κόστος, πολύ συχνά ακόμα και αν η ασφαλισμένη εταιρεία δεν υποβάλει ποτέ αίτημα αποζημίωσης.

Κατανοώντας τις καλύψεις που προσφέρει η Ασφάλιση Πιστώσεων, και συνεργαζόμενες με τον κατάλληλο πάροχο ασφάλισης, οι εταιρείες μπορούν να αισθάνονται πιο σίγουρες για την επέκταση της πίστωσης σε εγχώριους και ξένους αγοραστές, καθώς και να αποκτήσουν πρόσβαση σε επιπλέον και καλύτερη χρηματοδότηση από χρηματοοικονομικά ιδρύματα. 

Ως ο παγκόσμιος ηγέτης στην Ασφάλιση Εμπορικών Πιστώσεων και αναγνωρισμένος ειδικός στους τομείς των Εγγυήσεων, της Είσπραξης Απαιτήσεων και του Πολιτικού Κινδύνου, η Allianz Trade παρέχει σε εταιρείες όλων των μεγεθών ισχυρά εργαλεία και μοναδική επιχειρηματική ευφυΐα.

Το ιδιόκτητο δίκτυο πληροφοριών μας αναλύει καθημερινά τις αλλαγές στην οικονομική κατάσταση περισσότερων από 80 εκατομμυρίων επιχειρήσεων. Παρέχουμε στις ασφαλισμένες εταιρείες τη γνώση και την υποστήριξη ώστε να συναλλάσσονται με ασφάλεια. Αποζημιώνουμε τις ασφαλισμένες εταιρείες γρήγορα, με εύκολες και διαφανείς διαδικασίες σε περίπτωση μη είσπραξης των εμπορικών τους απαιτήσεων, αλλά, ακόμη πιο σημαντικό, τις βοηθάμε να προλάβουν εξαρχής τις επισφάλειες.

Σε κάθε περίπτωση, όταν συμβεί το απροσδόκητο, η πιστοληπτική αξιολόγηση AA από τη Standard & Poor’s της Allianz Trade εγγυάται τους πόρους και την ταχύτητα, για να παρέχει αποζημίωση και να εξασφαλίσει απόλυτα τις  επιχειρήσεις.

Η Allianz Trade, µέλος του ομίλου της Allianz, βρίσκεται  σε ένα συνεχόμενο τεχνολογικό και ψηφιακό μετασχηματισμό, με παράλληλη ανάπτυξη και συνεχή αναβάθμιση των προϊόντων και υπηρεσιών της. Προσφέρει λύσεις που εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα και συνεχή ανάπτυξη των επιχειρήσεων, συνεισφέροντας ενεργά στην οικονομία και στην επιχειρηματικότητα, και παρέχοντας την απαιτούμενη ηρεμία, μπροστά στα συχνά αναπάντεχα γεγονότα που ανακύπτουν.   

Στην Allianz Trade επενδύουμε στην επιχειρηματική ευφυΐα, σε προηγμένα στατιστικά εργαλεία και τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη, για να ανταποκριθούμε στην κλιμακούμενη ανάγκη για ολοένα και περισσότερα επιχειρηματικά δεδομένα, τα οποία απαιτούνται για τη λήψη ορθών αποφάσεων πιστωτικού κινδύνου παγκοσμίως.

Η Allianz Trade στην Ελλάδα, υπεύθυνη για Ελλάδα και Κύπρο, προσφέρει τα προϊόντα  και τις υπηρεσίες της στην αγορά, μέσα από σχέσεις εμπιστοσύνης και πολύχρονης στενής συνεργασίας με εταιρείες όλων των κλάδων και όλων των μεγεθών, για τις οποίες λειτουργούμε σαν απόλυτα εξειδικευμένοι και αξιόπιστοι σύμβουλοι και συνεργάτες, εκτός από ασφαλιστές.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS