Business & Finance Πέμπτη 22/02/2024, 21:40
BUSINESS & FINANCE

Meloni: Νέοι επενδυτές θα ανανεώσουν την ιταλική χαλυβουργία

Meloni: Νέοι επενδυτές θα ανανεώσουν την ιταλική χαλυβουργία

Νέοι επενδυτές είναι πιθανό να εμφανιστούν για να βοηθήσουν στην αναζωογόνηση της χαλυβουργίας της Ιταλίας μετά την ανάληψη από την κυβέρνηση των εργοστασίων της ArcelorMittal στη χώρα αυτή την εβδομάδα, δήλωσε η πρωθυπουργός Giorgia Meloni την Πέμπτη.

Η κυβέρνηση αναζητά νέους βιομηχανικούς εταίρους για την Acciaierie d’Italia (ADI) -την ιταλική επιχείρηση χάλυβα.

Η ADI ήταν παλαιότερα γνωστή ως Ilva, της οποίας το κύριο εργοστάσιο στη νότια πόλη Τάραντο είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη και αποτελεί σημαντικό εργοδότη στον υπανάπτυκτο νότο της Ιταλίας.

«Δεν θέλω να εθνικοποιήσω την Ilva», δήλωσε η Meloni σε συνέντευξή της στην τηλεόραση της RAI.

«Νομίζω ότι υπάρχουν περιθώρια να βρεθούν ιδιώτες επενδυτές που πραγματικά ενδιαφέρονται να την κάνουν να λειτουργήσει. Υπάρχουν αρκετοί που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον», πρόσθεσε.

Επιβαρυμένη από την αύξηση των τιμών της ενέργειας και την πτώση των τιμών των χαλυβδοελασμάτων, η ADI έχει ξεμείνει από μετρητά και έχει συσσωρεύσει τεράστια χρέη σε προμηθευτές όπως ο ενεργειακός κολοσσός Eni και ο διαχειριστής δικτύου Snam.

«Υπάρχει αγορά για ποιοτικό χάλυβα στην Ευρώπη, είναι προς το συμφέρον μας να εγγυηθούμε την ποιότητα της παραγωγής, να διατηρήσουμε τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές ασφαλείς και να σεβαστούμε το περιβάλλον», πρόσθεσε η Meloni.

Η ουκρανική Metinvest θα μπορούσε να είναι μεταξύ εκείνων που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην ADI, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλός της τον περασμένο μήνα.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News