Business & Finance Δευτέρα 19/02/2024, 21:45
BUSINESS & FINANCE

Capital One: Στα σκαριά συμφωνία για την εξαγορά της Discover Financial

Capital One: Στα σκαριά συμφωνία για την εξαγορά της Discover Financial

Η αμερικανική τράπεζα Capital One βρίσκεται στα πρόθυρα συμφωνίας για την εξαγορά της ανταγωνίστριάς της Discover Financial, σύμφωνα με πηγές, σε μια συμφωνία που θα ενώσει δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες πιστωτικών καρτών της Αμερικής.

Μια συμφωνία μεταξύ της Capital One και της Discover, η οποία έχει χρηματιστηριακή αξία σχεδόν 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα μπορούσε να ανακοινωθεί ήδη από αύριο Τρίτη, αποκάλυψε η πηγή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, προειδοποιώντας ότι οι συνομιλίες μπορεί να καταρρεύσουν.

Μια συγχώνευση μεταξύ της Capital One που εδρεύει στη Βιρτζίνια και της Discover με έδρα το Ιλινόις θα αναταράξει το τοπίο της αγοράς πιστωτικών καρτών των ΗΠΑ και θα σηματοδοτήσει μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες του κλάδου από την χρηματοοικονομική κρίση του 2008.

Η Capital One και η Discover είναι δύο από τους μεγαλύτερους ομίλους πιστωτικών καρτών στις ΗΠΑ, αμέσως μετά τις JPMorgan Chase και Citigroup.

Η τελευταία μεγάλη συγχώνευση μεταξύ δύο τραπεζών συνέβη σχεδόν πριν από πέντε χρόνια, όταν η περιφερειακή τράπεζα BB&T συγχωνεύθηκε με τη SunTrust έναντι 28 δισ. δολαρίων για τη δημιουργία της Truist.

Η ενοποίηση στον εξαιρετικά κατακερματισμένο τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ ήταν από καιρό αναμενόμενη, αλλά αρκετοί μεγάλοι παίκτες αγωνίστηκαν να ενσωματωθούν με επιτυχία και να εξασφαλίσουν τις συνέργειες που αναμένονται όταν συνδυάζονται δύο αντίπαλοι.

Η Capital One, γνωστή στην Αμερική για το “What’s in your wallet?”, το σλόγκαν που διαδίδεται από διασημότητες όπως ο Samuel L Jackson και η Jennifer Garner, αποτελεί τη 12η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ από άποψη ενεργητικού.

Ήταν ένας από τους πολλούς πιστωτικούς ομίλους που δέχθηκαν πιέσεις μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank τον Μάρτιο του περασμένου έτους.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από FT

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News