Business & Finance Τρίτη 13/02/2024, 12:23
BUSINESS & FINANCE

TUI: Απογείωση κερδών πριν τη απόφαση για «έξοδο» από το Λονδίνο

TUI: Απογείωση κερδών πριν τη απόφαση για «έξοδο» από το Λονδίνο

Με όχημα την αύξηση της ταξιδιωτικής κίνησης, η TUI, ο γερμανικός κολοσσός του κλάδου ταξιδιών, ανακοίνωσε την Τρίτη τριμηνιαία κέρδη 6 εκατ. ευρώ, διαψεύδοντας τις απαισιόδοξες προβλέψεις των αναλυτών. Τα έσοδα του ομίλου για το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους ανήλθαν στο ύψος ρεκόρ των 4,3 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 15% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, λόγω της υψηλότερης ζήτησης και τις αυξημένες τιμές.

Οι αναλυτές ανέμεναν ζημία 102 εκατ. ευρώ στα βασικά κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT), σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG. Για το ίδιο τρίμηνο πέρυσι, ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός οργανισμός της Ευρώπης εμφάνισε καθαρές ζημίες 153 εκατ. ευρώ.

«Είμαστε σε καλό δρόμο, κερδίζουμε πελάτες και αναπτυσσόμαστε. Επιταχύνουμε τον μετασχηματισμό μας τρίμηνο με τρίμηνο. Έχουμε στόχους τους οποίους υλοποιούμε με συνέπεια», δήλωσε ο CEO της TUI, Sebastian Ebel. «Σε ένα επίμονα δύσκολο περιβάλλον, η υψηλή προθυμία των ανθρώπων για ταξίδια εξασφαλίζει ισχυρή οικονομική ανάπτυξη σε όλους τους τομείς του Ομίλου», πρόσθεσε.

Η Tui αναμένει να καταγράψει αύξηση των λειτουργικών κερδών κατά τουλάχιστον 25% σε όλη τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2024 και στοχεύει σε μέσο όρο σε μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 7-10%. Συνολικά 3,5 εκατομμύρια επισκέπτες ταξίδεψαν με την TUI κατά τη διάρκεια της τρίμηνης περιόδου αναφοράς, από 3,3 εκατομμύρια το προηγούμενο έτος.

Η έκθεση για τα κέρδη της Tui την Τρίτη ήρθε καθώς οι μέτοχοι της Tui συγκεντρώνονται σήμερα για την ετήσια γενική συνέλευση, κατά την οποία θα ψηφίσουν για το αν η εταιρεία θα πρέπει να αποσύρει τις μετοχές της από τις αγορές του Λονδίνου υπέρ της πλήρους εισαγωγής της στη Γερμανία.

Ο όμιλος είναι επί του παρόντος διπλά εισηγμένος σε Φρανκφούρτη και Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά το διοικητικό συμβούλιο πρότεινε την αποχώρηση από το χρηματιστήριο του Λονδίνου, όπου κατέχει μόνο το 10% των μετοχών της, επικαλούμενο τη «σημαντική» μείωση της ρευστότητας στις αγορές μετοχών του Ηνωμένου Βασιλείου τα τελευταία χρόνια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλη αύξηση της ζήτησης για ταξίδια στην Ελλάδα φέτος

Θετικές οι πρώτες ενδείξεις για την τουριστική κίνηση το 2024

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News