Business & Finance Σάββατο 10/02/2024, 17:08
BUSINESS & FINANCE

Goldman Sachs: Αυξάνει 18% τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή των τουρκικών τραπεζών

Goldman Sachs: Αυξάνει 18% τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή των τουρκικών τραπεζών

Η Goldman Sachs αύξησε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή και τους 12μηνους στόχους τιμών για αρκετές τουρκικές τράπεζες, επικαλούμενη προβλέψεις για υψηλότερα έσοδα και υψηλότερη αύξηση των δανείων κατά μέσο όρο.

Συγκεκριμένα, η επενδυτική τράπεζα αύξησε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της Akbank, της Yapi Kredi, της Garanti και της Isbank κατά περίπου 18% κατά μέσο όρο για την περίοδο 2024-2026, σύμφωνα με έκθεση με ημερομηνία 9 Φεβρουαρίου από αναλυτές μεταξύ των οποίων και ο Waleed Mohsin. 

Η Goldman αύξησε επίσης τους 12μηνους στόχους τιμών για τους τουρκικούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς κατά μέσο όρο περίπου 12%, επικαλούμενη επικαιροποιημένες εκτιμήσεις για τα κέρδη. 

Ο 12μηνος στόχος τιμής της Akbank αυξήθηκε στις 49 λίρες (1,60 δολάρια) από 43,6 λίρες, γεγονός που συνεπάγεται κέρδος 22% για τις μετοχές του σε σύγκριση με το επίπεδο κλεισίματος της Παρασκευής. 

Η Goldman αύξησε τους στόχους τιμών για τις Yapi Kredi, Garanti και Isbank στις 26 λίρες, 71 λίρες και 24 λίρες αντίστοιχα. Ο οίκος αύξησε τον 12μηνο στόχο τιμής για την Vakifbank με αξιολόγηση πώλησης στις 11 λίρες, ενώ διατήρησε αμετάβλητο τον στόχο τιμής της Halkbank. 

Ο οίκος βλέπει υψηλότερα έσοδα για τις τουρκικές τράπεζες που προέρχονται κυρίως από τη βελτίωση των μη επιτοκιακών εσόδων και την υψηλότερη αύξηση των δανείων, η οποία, όπως αναφέρει, αντισταθμίζεται εν μέρει από τις υψηλότερες προσδοκίες για τις λειτουργικές δαπάνες. 

Οι κρατικοί πιστωτικοί οργανισμοί Vakifbank και Halkbank θεωρείται ότι έχουν χαμηλότερες προβλέψεις και κεφαλαιακά αποθέματα από τους ιδιωτικούς ομολόγους τους, μαζί με υψηλά επίπεδα εξάρτησης από τη χρηματοδότηση σε λίρες.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: «Γεράκι» ο νέος κεντρικός τραπεζίτης – Καθησύχασε τις αγορές

Τα «αγκάθια» που αφήνει το 2023 στη νέα χρονιά

Pimco και Vanguard επιστρέφουν στην Τουρκία μετά τις αυξήσεις επιτοκίων

Τουρκία: Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 49% το επόμενο έτος

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News