Business & Finance Παρασκευή 9/02/2024, 22:00
BUSINESS & FINANCE

NYCB: Το δ.σ. και ο CEO αγόρασαν μετοχές μετά το sell off

NYCB: Το δ.σ. και ο CEO αγόρασαν μετοχές μετά το sell off

Η New York Community Bancorp (NYCB) ενισχύθηκε σήμερα Παρασκευή, αφού ο διευθύνων σύμβουλός της και άλλοι εκ των έσω παράγοντες αγόρασαν περισσότερες από 200.000 μετοχές της τράπεζας, η οποία έχει χάσει περίπου το ήμισυ της αξίας της από την ανακοίνωση σοκ της περασμένης εβδομάδας για περικοπή μερίσματος και μεγαλύτερες προβλέψεις για επισφαλή δάνεια.

Η περιφερειακή τράπεζα παρουσίασε άνοδο έως και 11% ενδοσυνεδριακά, στη μεγαλύτερη ενδοημερήσια άνοδο από τον Ιούλιο, διαμορφούμενη στα 4,63 δολάρια. Λίγα στελέχη της τράπεζας με έδρα το Hicksville της Νέας Υόρκης είχαν αγοράσει μετοχές την Παρασκευή. Ο Alessandro DiNello, ο οποίος διορίστηκε εκτελεστικός πρόεδρος αυτή την εβδομάδα, αγόρασε 50.000 μετοχές. Ο διευθύνων σύμβουλος Τόμας Κανγκέμι αγόρασε περίπου 11.000 και αρκετοί άλλοι που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, συμπεριλαμβανομένων μελών του διοικητικού συμβουλίου, αγόρασαν επίσης μετοχές. Συνολικά, οι αγορές ανέρχονται σε περίπου 860.000 δολάρια, σύμφωνα με υπολογισμό του Bloomberg.

«Η αγορά εκ των έσω σήμερα είναι μια πολύ θετική εξέλιξη – είναι ακριβώς αυτό που ήθελαν να δουν οι επενδυτές, ανανεωμένη δέσμευση απέναντι στο δικό τους ενεργητικό», δήλωσε ο Christopher Marinac, αναλυτής της Janney Montgomery Scott.

Η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας μειώθηκε κατά περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια από την ανακοίνωση της 31ης Ιανουαρίου ότι θα περικόψει το μέρισμά της και θα δημιουργήσει προβλέψεις για επισφαλή δάνεια που ήταν πολύ μεγαλύτερα από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές. Η τράπεζα προκαλεί ανησυχίες σχετικά με τα δάνεια σε εταιρείες στην αγορά εμπορικών ακινήτων και την αυστηρότερη ρύθμιση λόγω του μεγέθους της. Η έκπληξη έπληξε τις μετοχές των περιφερειακών τραπεζών σε γενικές γραμμές, αλλά ο κλάδος έκτοτε σταθεροποιήθηκε.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

NYCB: Σε συζητήσεις για να «ξεφορτωθεί» ρίσκο και να βρει ρευστότητα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News