Business & Finance Σάββατο 27/01/2024, 15:46
BUSINESS & FINANCE

Τεχνολογία: Επιδοτήσεις δισ. δολ. σχεδιάζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ

Τεχνολογία: Επιδοτήσεις δισ. δολ. σχεδιάζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ

Η κυβέρνηση Biden αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα νέες επιδοτήσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κατασκευαστές τσιπ, συμπεριλαμβανομένων των Intel Corp. και Taiwan Semiconductor Manufacturing, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την επανατοποθέτηση της παραγωγής, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Οι ενισχύσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να χορηγηθούν τις επόμενες εβδομάδες, αποτελούν μέρος του νόμου Chips Act, ο οποίος αποσκοπεί στην επιστροφή της παραγωγής τσιπ στις ΗΠΑ και στην αντιμετώπιση της αναπτυσσόμενης βιομηχανίας της Κίνας. 

Μέχρι στιγμής έχει παρασχεθεί μόνο κάποια μέτρια οικονομική στήριξη στη βιομηχανία, αλλά οι επικείμενες ανακοινώσεις αφορούν πολύ μεγαλύτερα ποσά, ανέφερε η WSJ, επικαλούμενη στελέχη της βιομηχανίας που γνωρίζουν τις διαπραγματεύσεις.

Τα στελέχη αναμένουν ότι κάποιες ανακοινώσεις θα γίνουν πριν από την ομιλία για την κατάσταση της Ένωσης που έχει προγραμματιστεί για τις 7 Μαρτίου, ανέφερε η WSJ.  Σύμφωνα με το δημοσίευμα δυνητικοί αποδέκτες της κρατικής ενίσχυσης είναι επίσης οι Micron Technology Inc., Texas Instruments Inc. και GlobalFoundries Inc.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Elon Musk: Πρόβλημα οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες ηλεκτρικών οχημάτων για τους ανταγωνιστές

Η ανάπτυξη μέσων ΤΝ από το καθεστώς της Β. Κορέας εγείρει ανησυχίες, σύμφωνα με μελέτη του CNS

Νταβός: Ανθρωποειδή AI και κβαντικοί υπολογιστές θα εμφανιστούν το 2024

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News