Business & Finance Πέμπτη 18/01/2024, 16:07
BUSINESS & FINANCE

Mytilineos: Αναβάθμιση από την S&P – Μια ανάσα από την επενδυτική βαθμίδα

Mytilineos: Αναβάθμιση από την S&P – Μια ανάσα από την επενδυτική βαθμίδα

Σε αναβάθμιση της αξιολόγησης για τη Μυτιληναίος σε «BB+» από «BB» προχώρησε η S&P, βασιζόμενη στην ισχυρή κερδοφορία της.

H Mytilineos βρίσκεται πλέον μια ανάσα από την επενδυτική βαθμίδα και από τα δυο rating agencies για πρώτη φορά στην ιστορία της, καθώς ήδη από τον Απρίλιο του 2023 η Fitch την έχει αξιολογήσει με BB+, ενώ με την κίνηση της S&P επιβεβαιώνεται το επίπεδο αυτό και από τον δεύτερο οίκο αξιολόγησης.

Οπως αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης η ισχυρή κερδοφορία το ομίλου για το 2023 καταδεικνύει ότι η προσθήκη των BOT projects (Building Operating Transfer), (δηλαδή πώληση έτοιμων φωτοβολταϊκών έργων που έχουν κατασκευαστεί και τεθεί σε λειτουργία) αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για τo μετασχηματισμό του χαρτοφυλακίου του στο μέλλον.

Σύμφωνα με τον οίκο, παραμένουν ισχυρές οι επιδόσεις του Κλάδου Ενέργειας και το 2023, με νέα έργα BOT στο ενεργητικό της – ισχυρές επιδόσεις και στην παραγωγή, προμήθεια και εμπορία ενέργειας, αλλά και στην προμήθεια φυσικού αερίου και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Επίσης, η S&P χαρακτηρίζει αποδοτική την υιοθέτηση του αυτοχρηματοδοτούμενου επιχειρηματικού μοντέλου, με στόχο τον περιορισμό του κινδύνου, ενώ θεωρεί ότι τo Asset Rotation Plan της MYTILINEOS και οι αυξημένες δραστηριότητές της στη νοτιοανατολική Ευρώπη επεκτείνουν τη γεωγραφική της διασπορά πέραν της Ελλάδας.

Τέλος, προβλέπει EBITDA ύψους 1,0 δισ. ευρώ- 1,1 δισ. ευρώ και για το 2024, ενώ εκτιμά ότι οι ελεύθερες λειτουργικές ταμειακές ροές (FOCF) θα είναι σημαντικά θετικές το 2024.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News