Business & Finance Κυριακή 14/01/2024, 16:30
BUSINESS & FINANCE

Η Alaska Air θα επεκτείνει τους ελέγχους ποιότητας στην παραγωγή του Boeing 737

Η Alaska Air θα επεκτείνει τους ελέγχους ποιότητας στην παραγωγή του Boeing 737

Η Alaska Airlines θα «ξεκινήσει και θα ενισχύσει» τον ποιοτικό έλεγχο που θα πραγματοποιεί στην παραγωγή των αεροπλάνων της, επιπλέον της αναθεώρησης και εποπτείας της διαδικασίας από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας μετά το ατύχημα που σημειώθηκε σε ένα αεροσκάφος 737 Max 9 της Boeing Co. αυτόν τον μήνα.

Ο αερομεταφορέας δήλωσε ότι συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο και την ηγετική ομάδα της Boeing τις τελευταίες ημέρες για να συζητήσουν τα σχέδια βελτίωσης της ποιότητας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σαββάτου. Ένα πάνελ της ατράκτου ανατινάχθηκε από ένα Max 9 της Alaska Airlines λίγο μετά την απογείωση από το Πόρτλαντ του Όρεγκον στις 5 Ιανουαρίου.

Οι προκαταρκτικές επιθεωρήσεις της Alaska Air και της United Airlines Holdings Inc. μετά το ατύχημα διαπίστωσαν χαλαρές βίδες σε ορισμένα αεροσκάφη Max 9. Η FAA ξεκίνησε επίσημη έρευνα για τις κατασκευαστικές δραστηριότητες της Boeing και ανακοίνωσε μέτρα για την αυστηροποίηση της εποπτείας της κατασκευάστριας εταιρείας αεροσκαφών.

Η Alaska Air δήλωσε επίσης ότι η ομάδα ποιότητας και ελέγχου της ξεκίνησε μια ενδελεχή επισκόπηση της ποιότητας και των συστημάτων ελέγχου της παραγωγής της Boeing, καθώς και της εποπτείας των προμηθευτών παραγωγής.

Η Alaska Air «θα συνεργαστεί με την ομάδα συντήρησης για το σχεδιασμό βελτιωμένων διαδικασιών για το δικό μας ποιοτικό έλεγχο των αεροσκαφών της Boeing», ανέφερε. «Ξεκινώντας από αυτή την εβδομάδα, θα ενισχύσουμε επίσης τη δική μας ποιοτική εποπτεία των αεροσκαφών της Alaska στη γραμμή παραγωγής της Boeing, επεκτείνοντας την ομάδα μας με επιπλέον έμπειρους επαγγελματίες για την επικύρωση της εργασίας και της ποιότητας στη γραμμή παραγωγής του Boeing 737».

Η FAA απαιτεί από την Boeing να παράσχει πρόσθετα στοιχεία προτού ο οργανισμός εγκρίνει τις διαδικασίες επιθεώρησης και συντήρησης που πρέπει να ολοκληρώσουν οι αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να επαναλάβουν τις πτήσεις. Ο οργανισμός δήλωσε ότι θέλει να επανεξετάσει τα δεδομένα από έναν αρχικό γύρο ελέγχων των θυρίδων σε 40 αεροπλάνα που χρησιμοποιούν τις οδηγίες της Boeing, προτού αποφασίσει αν τα βήματα είναι κατάλληλα για ολόκληρο τον στόλο των καθηλωμένων αεροσκαφών. 

Η Alaska Air ξεκίνησε προκαταρκτικούς ελέγχους σε αρκετά από τα αεροσκάφη της 737 Max 9 αυτό το Σαββατοκύριακο, δήλωσε, όπου έως και 20 αεροσκάφη της θα περάσουν από τέτοιους ελέγχους. 

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Η FAA καθηλώνει τα Boeing 737 MAX 9 για ελέγχους ασφαλείας

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της – Αποκολλήθηκε παράθυρο

Boeing: Χρονιά υπερπαραγωγής το 2023 σε παραδόσεις και παραγγελίες

Airbus: Παραγγελίες ρεκόρ για το 2023 – Διατηρεί την πρωτιά έναντι της Boeing

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News