Business & Finance Πέμπτη 11/01/2024, 13:18
BUSINESS & FINANCE

Tesla: Κλείνει την ψαλίδα με την Audi στις παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων

Tesla: Κλείνει την ψαλίδα με την Audi στις παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων

Η Tesla Inc. έφτασε πολύ κοντά στο να ξεπεράσει πέρυσι μια από τις πιο πολύτιμες μάρκες αυτοκινήτων της Γερμανίας.

Συγκεκριμένα, η Audi της Volkswagen AG πούλησε 1,89 εκατομμύρια οχήματα το 2023, ξεπερνώντας οριακά τα 1,81 εκατ. οχημάτων που παρέδωσε η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία την ίδια χρονιά. Μετά από τρία χρόνια πτώσης, η γερμανική μάρκα κατάφερε να παραμείνει υψηλότερα από την Tesla, αυξάνοντας τις πωλήσεις της κατά 17% χάρη στην ισχυρή ζήτηση στην Κίνα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Όπως οι περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων στην Ευρώπη, η Audi ήρθε αντιμέτωπη τα τελευταία χρόνια με ελλείψεις ανταλλακτικών και την «περίπλοκη» στροφή στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η premium μάρκα ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι περιορίζει την ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων για να μην επιβαρύνει τα εργοστάσια και τις αντιπροσωπείες εν μέσω της βραδύτερης ανάπτυξης των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η αλματώδης ανοδική πορεία της Tesla έχει πατήσει φρένο το τελευταίο διάστημα. Ο διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας, Elon Musk, είχε δηλώσει στους αναλυτές πριν από ένα χρόνο ότι η εταιρεία θα μπορούσε να παράγει 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα το 2023. Ωστόσο, η ζήτηση δεν ήταν αρκετή παρά τις μειώσεις τιμών που ανακοινώθηκαν. Η Tesla παρέδωσε περισσότερα οχήματα από ό,τι αναμενόταν το τέταρτο τρίμηνο, αν και όχι αρκετά για να ξεπεράσει την κινεζική BYD Co. στις παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων. 

Παρότι οι Γερμανοί καταγράφουν πρόοδο στη στροφή προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, εξακολουθούν να υπολείπονται σε σύγκριση με την Tesla. Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε πέρυσι περισσότερα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα από ό,τι η Audi, η BMW και η Mercedes-Benz μαζί.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

WSJ: Ο Elon Musk κάνει χρήση ναρκωτικών – Ανησυχία σε Tesla και SpaceX

Ηλεκτροκίνηση: «Εκρηξη» ανταγωνισμού από τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News