Business & Finance Τρίτη 26/12/2023, 12:33
BUSINESS & FINANCE

Η Hapag-Lloyd θα αποφασίσει την Τετάρτη για τα δρομολόγια στην Ερυθρά Θάλασσα

Η Hapag-Lloyd θα αποφασίσει την Τετάρτη για τα δρομολόγια στην Ερυθρά Θάλασσα

Η γερμανική Hapag-Lloyd θα αποφασίσει την Τετάρτη αν θα συνεχίσει τα δρομολόγια μέσω της Ερυθράς Θάλασσας, δήλωσε εκπρόσωπός της την Τρίτη, καθώς η Maersk ετοιμάζεται να επιστρέψει στην περιοχή μετά την έναρξη μιας επιχείρησης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που παρέχει ασφάλεια έναντι επιθέσεων.

Οι κορυφαίες ναυτιλιακές εταιρείες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Maersk και Hapag Lloyds, σταμάτησαν τη διέλευση από την Ερυθρά Θάλασσα αφού οι Χούθι της Υεμένης άρχισαν να στοχεύουν πλοία νωρίτερα τον Δεκέμβριο, διακόπτοντας το παγκόσμιο εμπόριο μέσω της διώρυγας του Σουέζ.

Αντ’ αυτού, άλλαξαν διαδρομή μέσω της νότιας Αφρικής, ένα μακρύτερο και ακριβότερο ταξίδι. Η διώρυγα είναι η ταχύτερη θαλάσσια οδός μεταξύ Ασίας και Ευρώπης.

Την Κυριακή, η Maersk δήλωσε ότι ετοιμάζεται να επαναλάβει τις ναυτιλιακές δραστηριότητες στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν, επικαλούμενη την ανάπτυξη μιας στρατιωτικής επιχείρησης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, η οποία έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίσει την ασφάλεια του εμπορίου στην περιοχή.

«Θα αποφασίσουμε αύριο πώς θα προχωρήσουμε», δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος της Hapag-Lloyd, αρνούμενος να σχολιάσει περαιτέρω.

Η εταιρεία είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα ανακατευθύνει 25 πλοία μέχρι το τέλος του έτους για να αποφύγουν την περιοχή.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Η κρίση στο Σουέζ απειλεί τη διεθνή οικονομία

Τα πλοία της Maersk ετοιμάζονται να επιστρέψουν στην Ερυθρά Θάλασσα

Ερυθρά Θάλασσα: Τι σημαίνουν οι επιθέσεις των Χούθι για το παγκόσμιο εμπόριο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News