Business & Finance Σάββατο 16/12/2023, 08:42
BUSINESS & FINANCE

Activision: Καταβολή 50 εκατ. δολ. για συμβιβασμό σε αγωγή για διακρίσεις στο χώρο εργασίας

Activision: Καταβολή 50 εκατ. δολ. για συμβιβασμό σε αγωγή για διακρίσεις στο χώρο εργασίας

Η Activision Blizzard θα καταβάλει περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει μια αγωγή του 2021 από μια ρυθμιστική αρχή της Καλιφόρνιας, η οποία ισχυρίζεται ότι η εταιρεία κατασκευής βιντεοπαιχνιδιών έκανε διακρίσεις εις βάρος γυναικών υπαλλήλων, αρνούμενη, μεταξύ άλλων, ευκαιρίες προαγωγής και υποαμείβοντάς τες.

Το Τμήμα Πολιτικών Δικαιωμάτων της Καλιφόρνιας (CRD) είχε μηνύσει την κατασκευάστρια εταιρεία του Call of Duty μετά από διετή έρευνα για τους ισχυρισμούς ότι συνήθως υποαμείβει και δεν προωθεί γυναίκες υπαλλήλους και ανέχεται τη σεξουαλική παρενόχληση.

Το CRD θα αποσύρει τους ισχυρισμούς για συστηματική σεξουαλική παρενόχληση, σύμφωνα με τη συμφωνία διακανονισμού, την οποία είδε το Reuters. Οι υπόλοιποι ισχυρισμοί που επιλύονται με τη συμφωνία αφορούν στο ότι η Activision έκανε διακρίσεις εις βάρος των γυναικών, μεταξύ άλλων αρνούμενη ευκαιρίες προαγωγής και πληρώνοντάς τες λιγότερο από τους άνδρες με τους οποίους έκαναν παρόμοια εργασία, ανέφερε η CRD σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή.

Η Activision θα λάβει πρόσθετα μέτρα για να διασφαλίσει δίκαιες πρακτικές αμοιβής και προαγωγών και θα παράσχει χρηματική ικανοποίηση στις γυναίκες που ήταν υπάλληλοι ή συμβασιούχοι στην Καλιφόρνια μεταξύ της 12ης Οκτωβρίου 2015 και της 31ης Δεκεμβρίου 2020, ως μέρος της συμφωνίας, η οποία υπόκειται σε δικαστική έγκριση, ανέφερε η δήλωση του CRD.

«Στη συμφωνία διακανονισμού, η CRD αναγνώρισε ρητά ότι “κανένα δικαστήριο ή ανεξάρτητη έρευνα δεν έχει τεκμηριώσει οποιονδήποτε ισχυρισμό ότι υπήρξε συστηματική ή εκτεταμένη σεξουαλική παρενόχληση στην Activision Blizzard”», ανέφερε η εταιρεία κατασκευής βιντεοπαιχνιδιών σε δήλωσή της την Παρασκευή.

Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι καμία έρευνα δεν τεκμηρίωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο ή ο διευθύνων σύμβουλός της ενήργησαν ανάρμοστα κατά τον χειρισμό περιπτώσεων παραπτωμάτων στο χώρο εργασίας.

Η Activision, η οποία εξαγοράστηκε τον Οκτώβριο από τη Microsoft έναντι σχεδόν 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμφώνησε το 2021 να καταβάλει έως και 18 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει παρόμοιες καταγγελίες της Επιτροπής Ίσων Ευκαιριών Απασχόλησης.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Εξαγορές και συγχωνεύσεις: Ο Οκτώβριος ο πιο δραστήριος μήνας σε συμφωνίες από το 2019

Έκλεισε επιτέλους το μεγαλύτερο deal στην ιστορία της Microsoft – Τα σχέδια του Nadella

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News