Business & Finance Πέμπτη 14/12/2023, 12:24
BUSINESS & FINANCE

JP Morgan: Υψηλότερα οι τιμές-στόχοι για τις τράπεζες – Overweight

JP Morgan: Υψηλότερα οι τιμές-στόχοι για τις τράπεζες – Overweight

Σε αύξηση των τιμών-στόχου για τις ελληνικές τράπεζες προχωρά η JP Morgan, επιβεβαιώνοντας τη σύσταση overweight που έχει εκδώσει και για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, με την Alpha Bank να αποτελεί top pick για την κατηγορία CEEMEA. 

Ειδικότερα, η JP Morgan ανεβάζει την τιμή-στόχο για την Alpha Bank στα 2,5 ευρώ από τα 2,2 ευρώ προηγουμένως, με τους αναλυτές του οίκου να επισημαίνουν τον στόχο της τράπεζας για απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (ROTE) πάνω από 12% το 2025 και αύξηση  των κερδών ανά μετοχή τουλάχιστον 20% ετησίως για την περίοδο 2022-2025. Κατόπιν τούτων, αναμένεται η δημιουργία οργανικού κεφαλαίου 1,9 δισ. ευρώ, κάτι που σε συνδυασμό με την τη μετατροπή DTA 0,4 δισ. ευρώ σε ίδια κεφάλαια, φέρνει το CET1 στο 16%  και άρα δημιουργεί «πλεόνασμα» κεφαλαίων ύψους 1,4 δισ. ευρώ το 2025, που θα μπορούσαν να στηρίξουν τις πληρωμές μερισμάτων. 

Για την Εθνική Τράπεζα, η τιμή-στόχος τίθεται στα 8,4 ευρώ από τα 8,1 ευρώ προηγουμένως, με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι η τράπεζα διαθέτει μεγάλη και σταθερή καταθετική βάση με το χαμηλότερο μερίδιο προθεσμιακών καταθέσεων ανάμεσα στις ελληνικές τράπεζες (15% του συνόλου), τον καλύτερο δείκτη CET1 στην κατηγορία (17,9%) και δείκτη NPE μόλις στο 3%, με το υψηλότερο ποσοστό κάλυψης NPEs στον ελληνικό κλάδο. 

Για τη Eurobank, η JP Morgan δίνει τιμή-στόχο στα 2,6 ευρώ, σημειώνοντας ότι η τράπεζα εμφανίζει το υψηλότερο ROTE στον κλάδο (13% το 2025), ενώ διαθέτει πέραν της ισχυρής θέσης στην Ελλάδα,  και θετική συνεισφορά από τις διεθνείς δραστηριότητές της, ιδιαίτερα στη Βουλγαρία και την Κύπρο. Η τράπεζα εμφανίζει υψηλό δείκτη CET1, διαθέτοντας  περιθώρια για πληρωμές μερισμάτων και περαιτέρω deals. 

Για την Τράπεζα Πειραιώς, η τιμή-στόχος αυξάνεται στα 5 ευρώ από 4,65 ευρώ προηγουμένως. Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, η τράπεζα μείωσε τα NPEs της κατά πάνω 20 δισ. ευρώ και ανέβασε τον δείκτη CET1 στο 12,8%, με στόχο την επιστροφή των μερισμάτων από το 2023. Παρότι η μετοχή σημειώνει άνοδο 100% φέτος, η JP Morgan σημειώνει ότι παραμένει ελκυστική μεσοπρόθεσμα, λόγω του P/TBV που διαμορφώνεται στο 0,5x και του P/E 4,8x. 

Διαβάστε επίσης: 

Fitch: Μόνο οι ελληνικές τράπεζες έχουν θετικές προοπτικές για το 2024 – Οι λόγοι

Deutsche Bank: Αναβαθμίζει τις τιμές-στόχους για τις τράπεζες μετά το placement της Εθνικής

Τράπεζες: Ισχυρά αποτελέσματα βλέπει η Euroxx – Οι τιμές στόχοι για τις μετοχές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News