Business & Finance Τετάρτη 13/12/2023, 22:32
BUSINESS & FINANCE

ΗΠΑ: Ύποπτος για παράνομες πληρωμές προς στελέχη της Pilot ο δισεκατομμυριούχος Jimmy Haslam

ΗΠΑ: Ύποπτος για παράνομες πληρωμές προς στελέχη της Pilot ο δισεκατομμυριούχος Jimmy Haslam

Ο δισεκατομμυριούχος Jimmy Haslam βρίσκεται υπό έρευνα από ομοσπονδιακούς εισαγγελείς που εξετάζουν αν είχε προχωρήσει σε παράνομες πληρωμές προς στελέχη της Pilot Travel Centers, δήλωσε δικηγόρος της εταιρείας.

Ο Brad Wilson, δικηγόρος της Pilot, δήλωσε κατά τη διάρκεια δικαστικής ακρόασης την Τετάρτη σε αστική αγωγή μεταξύ του Haslam και της Berkshire Hathaway Inc. ότι τα στελέχη της αλυσίδας έμαθαν πρόσφατα για την έρευνα. 

Τον περασμένο μήνα η Berkshire είχε καταθέσει αγωγή σύμφωνα με την οποία ο Haslam, ως μειοψηφικός μέτοχος της Pilot, είχε προσφέρει τις πληρωμές στα στελέχη της εταιρείας ζητώντας τους να παραποιήσουν τα βιβλία ώστε να επιτύχει υψηλότερη εξαγορά του υπόλοιπου μεριδίου του από την Berkshire.

Τα υψηλότερα κέρδη θα αύξαναν την αξία του 20% της εταιρείας που ο Haslam έχει το δικαίωμα να προσφέρει προς πώληση στην Berkshire τον Ιανουάριο, σύμφωνα με το δικαστικό έγγραφο.

Η Liz Cohen, εκπρόσωπος του Haslam, δεν απάντησε αμέσως την Τετάρτη σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να σχολιάσει την είδηση της έρευνας σχετικά με τις καταγγελλόμενες πληρωμές.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News