Business & Finance Τετάρτη 6/12/2023, 20:54
ΒUSINESS & FINANCE

Ο Ντάιμον επικρίνει τα κρυπτονομίσματα: «Αν ήμουν κυβέρνηση, θα τα καταργούσα»

Ο Ντάιμον επικρίνει τα κρυπτονομίσματα: «Αν ήμουν κυβέρνηση, θα τα καταργούσα»

Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντάιμον, επέκρινε το bitcoin και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, προτείνοντας σε δηλώσεις που έκανε την Τετάρτη στο Καπιτώλιο ότι τα κρυπτονομίσματα πρέπει να απαγορευθούν.

«Ήμουν πάντα βαθιά αντίθετος απέναντι στα κρυπτονομίσματα, το bitcoin κλπ», είπε ο επικεφαλής της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας με βάση το ενεργητικό της, μετά από ερωτήσεις που δέχθηκε από τη γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Γουόρεν κατά τη διάρκεια ακρόασης στην Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας. «Η μόνη αληθινή περίπτωση χρήσης του είναι εγκληματίες, έμποροι ναρκωτικών… ξέπλυμα χρήματος, φοροαποφυγή». «Αν ήμουν η κυβέρνηση, θα τα καταργούσα», τόνισε. 

Τα σχόλια αυτά αποτελούν την πιο ηχηρή αντίδραση του Ντάιμον κατά των κρυπτονομισμάτων, αν και η τράπεζά του εμπλέκεται σε μεγάλο βαθμό στο blockchain, την τεχνολογία που στηρίζει τη βιομηχανία των 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σε προηγούμενες δηλώσεις του, ο Ντάιμον είχε αποκαλέσει το bitcoin «μια διασκεδαστική απάτη», ένα σχόλιο που αργότερα το πήρε πίσω. Το είχε επίσης παρομοιάσει με «βράχο κατοικίδιων ζώων».

Μετά από μία σειρά ερωτήσεων από την Γουόρεν, ο Ντάιμον και αρκετοί άλλοι διευθύνοντες σύμβουλοι μεγάλων αμερικανικών τραπεζών που προσήχθησαν ενώπιον της επιτροπής ως μέρος της τακτικής ακρόασης για τον κλάδο, συμφώνησαν ότι οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τους ίδιους κανονισμούς κατά του ξεπλύματος χρήματος με τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Το θέμα σηματοδότησε μια σπάνια ένδειξη ενότητας μεταξύ των επικεφαλής τραπεζών και της Γουόρεν, η οποία είναι συνήθως σκληρή επικριτής του κλάδου. 

«Όσον αφορά την τραπεζική πολιτική, συνήθως δεν κρατιέμαι χέρι χέρι με τους διευθύνοντες συμβούλους τραπεζών πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά αυτό είναι θέμα εθνικής ασφάλειας. Οι τρομοκράτες, οι διακινητές ναρκωτικών και τα αδίστακτα κράτη θα πρέπει να απαγορεύονται από τη χρήση κρυπτονομισμάτων για τις επικίνδυνες δραστηριότητές τους. Είναι καιρός να δράσει το Κογκρέσο», είπε η Γουόρεν.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Διαβάστε επίσης:

Ελβετία: Πληρωμές φόρων και λογαριασμών με Bitcoin στο Λουγκάνο

Τι γίνεται με το bitcoin, τον χρυσό και τη Fed;

ΗΠΑ: Έρευνες για φοροδιαφυγή μέσω κρυπτονομισμάτων διεξάγει η IRS

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News