Business & Finance Παρασκευή 1/12/2023, 20:44
BUSINESS & FINANCE

Sixt: Θα αφαιρέσει από το στόλο ενοικιαζόμενων τα Tesla εξαιτίας της μικρής αξίας μεταπώλησής τους

Sixt: Θα αφαιρέσει από το στόλο ενοικιαζόμενων τα Tesla εξαιτίας της μικρής αξίας μεταπώλησής τους

Στη σταδιακή απόσυρση των ηλεκτρικών οχημάτων της Tesla Inc. από τον στόλο της προσανατολίζεται η Sixt, καθώς οι μεγάλες μειώσεις τιμών του κατασκευαστή επηρεάζουν άμεσα την αξία μεταπώλησής τους από τη μεγαλύτερη εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Το υψηλότερο κόστος επισκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε σύγκριση με τα οχήματα εσωτερικής καύσης επιτείνει τα προβλήματα με χαμηλότερες τιμές μεταπώλησης, ανέφερε η Sixt σε ένα email προς τους πελάτες της, που είδε το Bloomberg News. Η εταιρεία εξακολουθεί να σχεδιάζει να μετατρέψει σε ηλεκτροκίνητο έως και το 90% του στόλου της στην Ευρώπη μέχρι το τέλος της δεκαετίας, σύμφωνα με εκπρόσωπό της.

Οι επιθετικές μειώσεις τιμών της Tesla έχουν θέσει τους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως υπό πίεση, καθώς η αμερικανική εταιρεία προσπαθεί να διατηρήσει την κυριαρχία της σε ένα αυξανόμενο πεδίο ανταγωνιστών. Η Hertz Global Holdings Inc. δήλωσε τον Οκτώβριο ότι οι μειώσεις των τιμών της Tesla έχουν μειώσει την αξία μεταπώλησης των EV κατά το ένα τρίτο. 

Η επιβράδυνση της ζήτησης EV τις τελευταίες εβδομάδες είδε μια σειρά από αυτοκινητοβιομηχανίες να μειώνουν τις στρατηγικές τους στη μετάβαση. Η General Motors Co. δήλωσε ότι επανεξετάζει τους στόχους της, αφού οι πωλήσεις ήταν πιο αργές από τις αναμενόμενες, και η Volkswagen AG μείωσε την παραγωγή στη Γερμανία. Η Mercedes-Benz Group AG δήλωσε ότι ο πόλεμος τιμών των EV είναι βάναυσος και μη βιώσιμος.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News