Business & Finance Τρίτη 21/11/2023, 21:03
BUSINESS & FINANCE

Σε συζητήσεις Sam Altman και OpenAI για ενδεχόμενη επιστροφή του

Σε συζητήσεις Sam Altman και OpenAI για ενδεχόμενη επιστροφή του

Ο Sam Altman και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της OpenAI έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με στόχο την πιθανή επιστροφή του εκδιωχθέντος συνιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου στην εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση του θέματος.

Οι συζητήσεις γίνονται μεταξύ του Altman και τουλάχιστον ενός μέλους του διοικητικού συμβουλίου, του Adam D’Angelo, δήλωσαν οι ίδιοι, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή οι διαβουλεύσεις είναι ιδιωτικές και μπορεί να μην τελεσφορήσουν. Στις συζητήσεις συμμετέχουν επίσης ορισμένοι από τους επενδυτές της OpenAI, πολλοί από τους οποίους πιέζουν για την επαναφορά του, είπε ένας από τους ανθρώπους.

Σε ένα σενάριο που συζητείται, ο Altman θα επέστρεφε ως διευθυντής σε ένα μεταβατικό διοικητικό συμβούλιο, δήλωσε ένας από τους ανθρώπους. Ο πρώην συν-διευθύνων σύμβουλος της Salesforce Inc. Bret Taylor θα μπορούσε επίσης να υπηρετήσει ως διευθυντής σε ένα νέο διοικητικό συμβούλιο, δήλωσαν πολλοί άνθρωποι.

Το γεγονός ότι το διοικητικό συμβούλιο και ο Altman βρίσκονται σε επικοινωνία είναι μια σημαντική εξέλιξη, διότι μέχρι τη Δευτέρα, τα μέλη του δσ αρνούνταν σε μεγάλο βαθμό να συνεργαστούν με το στέλεχος που απέλυσαν την Παρασκευή, δήλωσαν αρκετοί άνθρωποι. 

Στους μετόχους της OpenAI που ζητούν την επαναφορά του Altman περιλαμβάνονται η Thrive Capital, η Khosla Ventures και η Tiger Global Management, δήλωσαν στο Bloomberg άτομα με γνώση του θέματος. Η εξέχουσα εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Sequoia Capital εργάζεται μαζί με την ομάδα, δήλωσε ένα άλλο πρόσωπο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News