Business & Finance Κυριακή 19/11/2023, 18:49
BUSINESS & FINANCE

Βρετανία: Καθυστερήσεις στο Χίθροου λόγω ελλείψεων προσωπικού και ισχυρών ανέμων

Βρετανία: Καθυστερήσεις στο Χίθροου λόγω ελλείψεων προσωπικού και ισχυρών ανέμων

Το αεροδρόμιο του Λονδίνου, Χίθροου παρουσίασε καθυστερήσεις πτήσεων την Κυριακή, αφού οι ελλείψεις προσωπικού και οι κακές καιρικές συνθήκες οδήγησαν σε προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία.

Η NATS, ο διαχειριστής του εναέριου χώρου του Ηνωμένου Βασιλείου, ανακοίνωσε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι στο Χίθροου τέθηκαν σε ισχύ προσωρινοί περιορισμοί λόγω «βραχυπρόθεσμης απουσίας προσωπικού στον πύργο ελέγχου και ισχυρών ανέμων».

Το Χίθροου, όπως σημειώνει το Bloomberg, δεν είναι το μόνο βρετανικό αεροδρόμιο που έχει επηρεαστεί από τις ελλείψεις ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας φέτος. Το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου δήλωσε στα τέλη Σεπτεμβρίου ότι έθεσε ανώτατο όριο στον αριθμό των καθημερινών πτήσεων έως την 1η Οκτωβρίου λόγω του αυξανόμενου αριθμού αναρρωτικών αδειών.

Το Χίθροου επιβεβαίωσε την είδηση σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι ενθαρρύνει τους επιβάτες να ελέγχουν τις τελευταίες πληροφορίες με την αεροπορική εταιρεία που θα πετάξουν. 

Η British Airways δήλωσε ότι αναγκάστηκε να προσαρμόσει ορισμένα από τα δρομολόγια μικρών αποστάσεων και ζήτησε συγγνώμη από τους πελάτες που επηρεάστηκαν και τους προσέφερε τη δυνατότητα να κάνουν νέα κράτηση για την πτήση τους ή να λάβουν πλήρη επιστροφή χρημάτων. Στην ιστοσελίδα της εμφανίζονταν δεκάδες πτήσεις με καθυστέρηση έως και δύο ώρες.

Η NATS δήλωσε ότι συνεργάζεται με το Χίθροου και τις αεροπορικές εταιρείες για την ελαχιστοποίηση των διαταραχών και ότι όρια όπως αυτό επιβλήθηκαν μόνο για να διασφαλιστεί η ασφάλεια. 

moneyreview.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News