Business & Finance Κυριακή 19/11/2023, 18:26
BUSINESS & FINANCE

ΗΠΑ: Η Blackstone κύριος πλειοδότης στην πώληση ακινήτων-δανείων της Signature Bank

ΗΠΑ: Η Blackstone κύριος πλειοδότης στην πώληση ακινήτων-δανείων της Signature Bank

Η Blackstone Inc. φαίνεται να είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για την απόκτηση ενός χαρτοφυλακίου εμπορικών-ιδιοκτησιακών δανείων ύψους περίπου 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την πώληση χρέους της Signature Bank από την Federal Deposit Insurance Corp, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα, αναφέρει το Bloomberg.

Οι ρυθμιστικές αρχές κατέσχεσαν την χρεοκοπημένη τράπεζα τον Μάρτιο και έχουν διαθέσει στην αγορά δάνεια που καλύπτονται από κτίρια λιανικής, βιομηχανίας, γραφείων και διαμερισμάτων. Οι αξιωματούχοι της FDIC βρίσκονται τώρα σε τελικές συζητήσεις για να κηρύξουν την προσφορά της Blackstone ως την προσφορά με το χαμηλότερο κόστος για τον οργανισμό, δήλωσαν ορισμένοι από τους ανθρώπους αυτούς. 

Τέτοιες συμφωνίες μπορεί να είναι πολύπλοκες. Ενώ οι ρυθμιστικές αρχές των τραπεζών εξακολουθούν να επεξεργάζονται τις τελικές λεπτομέρειες της συμφωνίας. Όπως συμβαίνει με όλες τις συναλλαγές που δεν έχουν οριστικοποιηθεί, είναι πιθανό τελικά να βρεθεί άλλος πλειοδότης ή να μοιραστεί το σύνολο των δανείων μεταξύ των υποψηφίων.

Εκπρόσωπος της Blackstone δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό. 

Η FDIC προσπάθησε να εκποιήσει περίπου 33 δισεκατομμύρια δολάρια από τα δάνεια ακινήτων της Signature μετά την κατάρρευση της τράπεζας νωρίτερα φέτος. Η Signature ήταν ένας μεγάλος δανειστής σε ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στη Νέα Υόρκη, με ένα μέρος των δανείων να υποστηρίζουν κτίρια που έχουν σταθερά ή ρυθμιζόμενα ενοίκια. Αυτά τα διαμερίσματα με σταθερό ενοίκιο δεν αποτελούν μέρος της συμφωνίας με την Blackstone.

Οι ιδιοκτήτες εμπορικών ακινήτων δέχονται πιέσεις από την αύξηση του κόστους δανεισμού που πιέζει προς τα κάτω τις αξίες των ακινήτων και καταπνίγει τις συναλλαγές. Με την αγορά σε μεγάλο βαθμό παγωμένη, οι επενδυτές παρακολουθούν στενά την πώληση της Signature σε μια προσπάθεια να έχουν μια καλύτερη ένδειξη της τιμολόγησης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η διαδικασία υποβολής προσφορών είχε προσελκύσει χρηματοοικονομικές εταιρείες, όπως η Starwood Capital Group και η Brookfield Asset Management Ltd. Αν και δεν είναι σαφές πόσοι ακριβώς υποψήφιοι αναζήτησαν κάθε χαρτοφυλάκιο, πολλές εταιρείες είχαν προγραμματίσει να συνεργαστούν με άλλες εταιρείες για προσφορές.

Μια ομάδα της Newmark Group Inc. με επικεφαλής τους Doug Harmon και Adam Spies συνεργάζεται με την FDIC για την πώληση. Εκπρόσωπος της χρηματιστηριακής εταιρείας αρνήθηκε να σχολιάσει.

Moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Fed: Το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα παραμένει ευάλωτο

ΗΠΑ: Η τραπεζική κρίση θα μπορούσε να διαρκέσει άλλα δύο χρόνια, λέει ο CEO της Ares

Fed: Ανθεκτικό το τραπεζικό σύστημα στα stress tests – Στα 541 δισ. οι απώλειες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News