Business & Finance Τετάρτη 15/11/2023, 22:16
BUSINESS & FINANCE

Η EY διορίζει την Janet Truncale ως την πρώτη γυναίκα CEO των Big Four

Η EY διορίζει την Janet Truncale ως την πρώτη γυναίκα CEO των Big Four

Η Ernst & Young LLP επέλεξε την Janet Truncale ως την επόμενη διευθύνουσα σύμβουλό της, και γίνεται η πρώτη γυναίκα που βρίσκεται στην κορυφή μιας ελεγκτικής εταιρείας των Big Four.

Θα διαδεχθεί τον Carmine Di Sibio την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του με έδρα το Λονδίνο κολοσσού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Truncale ήταν πιο πρόσφατα περιφερειακή διευθύνουσα σύμβουλος για τον οργανισμό χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της EY, ο οποίος περιλαμβάνει 14.000 επαγγελματίες. 

«Θα είναι πραγματικά τιμή μου να ηγηθώ αυτού του καταπληκτικού οργανισμού», ανέφερε ο Truncale στην ανακοίνωση. «Εμπνέομαι από το παράδειγμα που έχει δώσει ο Carmine, ενσταλάζοντας την πρόθεση να είμαστε επαγγελματίες ηγέτες, εστιάζοντας στο να είμαστε μπροστά από τις τεχνολογικές εξελίξεις και, κυρίως, ενσαρκώνοντας τις αξίες της ΕΥ».

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγους μήνες αφότου η λογιστική εταιρεία ακύρωσε τη σχεδιαζόμενη διάσπασή της, η οποία περιελάμβανε σχέδιο για την απόσχιση της συμβουλευτικής επιχείρησής της και μεγάλου μέρους του φοροτεχνικού σε μια αυτόνομη δημόσια εταιρεία. Το σχέδιο αυτό εγκαταλείφθηκε, αφού η ισχυρή αμερικανική θυγατρική της EY αντιδρούσε, ενώ οι εταίροι διαφωνούσαν για βασικά ζητήματα, όπως ο τρόπος διαχωρισμού του φοροτεχνικού.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News