Business & Finance Παρασκευή 10/11/2023, 19:31
BUSINESS & FINANCE

Η Meta κλείνει συμφωνία για την πώληση ακουστικών μεικτής πραγματικότητας στην Κίνα

Η Meta κλείνει συμφωνία για την πώληση ακουστικών μεικτής πραγματικότητας στην Κίνα

Η Meta Platforms Inc. βρίσκεται κοντά στην επίτευξη μιας συμφωνίας που θα φέρει τα ακουστικά μεικτής πραγματικότητας στην Κίνα μέσω μιας συνεργασίας με την Tencent Holdings Ltd.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Tencent θα κατασκευάσει μια έκδοση ενός headset χρησιμοποιώντας τις προδιαγραφές υλικού και το λογισμικό της Meta, δήλωσε άτομο που γνωρίζει τις συζητήσεις, ζητώντας να μην κατονομαστεί επειδή οι πληροφορίες δεν είναι δημόσιες. Το ακουστικό προτείνεται να φέρει την επωνυμία Tencent και να κυκλοφορήσει στην αγορά με την επωνυμία Tencent, δήλωσε το άτομο, προειδοποιώντας παράλληλα ότι οι συζητήσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί, το σχέδιο μπορεί να αλλάξει και δεν έχει ληφθεί απόφαση σχετικά με το όνομα ή την επωνυμία.

Η Meta δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό. Η Tencent δεν έκανε αμέσως κάποια δήλωση. Η Wall Street Journal ανέφερε νωρίτερα ότι η Meta σχεδιάζει να πουλήσει ακουστικά εικονικής πραγματικότητας στην Κίνα με την Tencent.

Η συνεργασία με την Tencent μπορεί να σηματοδοτήσει ένα είδος επιστροφής της Meta στην Κίνα. Τόσο το Facebook όσο και το Instagram της Meta είχαν αποκλειστεί από τη λειτουργία τους στην Κίνα πριν από χρόνια, σύμφωνα με την Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ. Η σύμπραξη θα φέρει επίσης κοντά δύο σημαντικούς ανταγωνιστές στον χώρο του metaverse. Πέρυσι, η Tencent φέρεται να εξέταζε μια συμφωνία για την εξαγορά της κινεζικής κατασκευάστριας συσκευών παιχνιδιών Black Shark, μια κίνηση που θεωρήθηκε ότι ενδεχομένως θα βοηθούσε τον τεχνολογικό κολοσσό να προωθήσει τις φιλοδοξίες του για το metaverse.

Η Meta αναζητά επίσης σχέσεις με συμβεβλημένους κατασκευαστές ή κατασκευαστές αρχικού εξοπλισμού, γνωστούς ως OEM, σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το άτομο που γνωρίζει τα σχέδια της εταιρείας.

Τον Σεπτέμβριο, η Meta παρουσίασε μια νέα γενιά συσκευής που φοριέται στο κεφάλι με την ονομασία Quest 3. Ανέβασε την τιμή του ακουστικού της για τη μαζική αγορά στα 500 δολάρια. 

Οι σχέσεις της Meta με την Κίνα είναι κατά καιρούς τεταμένες. Τον Αύγουστο, η Meta δήλωσε ότι είχε υποκλέψει μια κινεζική εκστρατεία επιρροής, την οποία περιέγραψε ως τη «μεγαλύτερη γνωστή μυστική επιχείρηση επιρροής πολλαπλών πλατφορμών στον κόσμο». Η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης αφαίρεσε περισσότερους από 7.700 λογαριασμούς στο Facebook και 954 σελίδες που συνδέονταν με την εκστρατεία, η οποία διέδιδε θετικά σχόλια για την Κίνα μαζί με επικρίσεις για τις ΗΠΑ, τις δυτικές εξωτερικές πολιτικές και τους επικριτές της κινεζικής κυβέρνησης. 

Η Meta δήλωσε ότι η έρευνά της διαπίστωσε συνδέσεις μεταξύ της εκστρατείας και ατόμων που συνδέονται με την επιβολή του νόμου στην Κίνα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News