Business & Finance Πέμπτη 2/11/2023, 17:04
BUSINESS & FINANCE

Reuters: Τις επόμενες εβδομάδες αρχίζει η πώληση της Εθνικής

Reuters: Τις επόμενες εβδομάδες αρχίζει η πώληση της Εθνικής

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) σχεδιάζει να ξεκινήσει τη διαδικασία για την πώληση μεριδίου 20% της Εθνικής Τράπεζας τις επόμενες εβδομάδες, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο δύο πηγές με γνώση του θέματος. 

Αφού διέθεσε περίπου 50 δισ. ευρώ για να στηρίξει τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας κατά τη διάρκεια της δεκαετούς κρίσης χρέους με αντάλλαγμα μετοχές στα τραπεζικά ιδρύματα, το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ)  αποφάσισε φέτος να δρομολογήσει τη διαδικασία για την πώληση των μετοχών που έχει στην κατοχή του, όπως επισημείνει το Reuters. 

Τον προηγούμενο μήνα το ΤΧΣ πούλησε μερίδιο 1,4% της Eurobank πίσω στην τράπεζα και κάλεσε τους επενδυτές να υποβάλουν προσφορές για ένα μερίδιο 9,4% στην Alpha Bank το οποίο θέλει να εξαγοράσει η UniCredit.

Το ΤΧΣ κατέχει σήμερα ποσοστό 40,4% στην Εθνική, με χρηματιστηριακή αξία 4,9 δισ. ευρώ και άλλο ένα 27% στην Τράπεζα Πειραιώς. 

«Η συνεχιζόμενη διαδικασία για το μερίδιο [πώληση] της Alpha Bank δεν θα καθυστερήσει την πώληση των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας, που σχεδιάζεται για τις επόμενες εβδομάδες», όπως δήλωσε στο Reuters μια από τις πηγές. 

Δεύτερη πηγή ανέφερε ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από διεθνείς επενδυτές για το μερίδιο της Εθνικής.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

ΚΕΠΕ: Ο τελικός «λογαριασμός» της διάσωσης των τραπεζών από το ΤΧΣ

Moody’s: 3-4 δισ. θα λάβει το ΤΧΣ για τα ποσοστά του στις τράπεζες

DBRS: Ομαλά θα κυλήσει η έξοδος του ΤΧΣ από τις τράπεζες – Θα εισπράξει 3,1 δισ. ευρώ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News