Business & Finance Τετάρτη 1/11/2023, 19:23
ΒUSINESS & FINANCE

Big Tech: Βουτιά των μετοχών τους εν μέσω υψηλών επιτοκίων

Big Tech: Βουτιά των μετοχών τους εν μέσω υψηλών επιτοκίων

Οι περισσότερες μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης από τον κλάδο της τεχνολογίας συνέχισαν την καθοδική τους πορεία τον Οκτώβριο, δεχόμενες πλήγμα από τα υψηλά επιτόκια στις ΗΠΑ και την υποτονική αύξηση των εταιρικών κερδών τρίτου τριμήνου μεταξύ των κορυφαίων αμερικανικών τεχνολογικών. 

Ο μητρικός όμιλος της Google, Alphabet, είδε την κεφαλαιοποίησή της να υποχωρεί περίπου 6% στα 1,56 τρισ. δολάρια στα τέλη Οκτωβρίου, καθώς οι δραστηριότητές της στον χώρο του cloud παρουσίασαν το βραδύτερο ρυθμό αύξησης σε διάρκεια 11 τριμήνων, κυρίως εξαιτίας των μειωμένων εταιρικών δαπανών σε υπηρεσίες του cloud εν μέσω επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας.

Reuters Graphics Reuters Graphics
Reuters Graphics Reuters Graphics

Αντίστοιχα, η κεφαλαιοποίηση της Tesla βούλιαξε περίπου 20% στα 638 δισ. δολάρια τον προηγούμενο μήνα, κυρίως εξαιτίας του αντίκτυπου των αυξανόμενων αμερικανικών επιτοκίων στη ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα. Επιπλέον, η Panasonic Holding, βασικός προμηθευτής της Tesla, ανακοίνωσε μείωση της παραγωγής μπαταριών για αυτοκίνητα στην Ιαπωνία για το τρίμηνο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, γεγονός που σημαίνει επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των πωλήσεων για ηλεκτρικά οχήματα. 

Επίσης, η κεφαλαιοποίηση της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής επεξεργαστών Nvidia μειώθηκε 6,3% στα 1,01 τρισ. δολάρια στα τέλη του προηγούμενου μηνός, μετά από δημοσιεύματα ότι μπορεί να αναγκαστεί να ακυρώσει παραγγελίες για τσιπ προηγμένης τεχνολογίας αξίας έως 5 δισ.δολαρίων στην Κίνα προκειμένου να συμμορφωθεί με τους νέους περιορισμούς που επέβαλε η αμερικανική κυβέρνηση απέναντι στο Πεκίνο. 

Reuters Graphics Reuters Graphics
Reuters Graphics Reuters Graphics

 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Διαβάστε επίσης:

Ο ιδρυτής της TSMC λέει ότι οι εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας θα επιβραδύνουν την παγκόσμια βιομηχανία τσιπ

Big Tech: «Δώρο» 2,4 τρισ.δολαρίων στην κεφαλαιοποίησή τους από την AI

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News