Business & Finance Παρασκευή 27/10/2023, 14:56
BUSINESS & FINANCE

Jamie Dimon: Γιατί πουλάει μετοχές της JPMorgan ύψους 141 εκατ. ευρώ

Jamie Dimon: Γιατί πουλάει μετοχές της JPMorgan ύψους 141 εκατ. ευρώ

Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase & Co., Jamie Dimon, θέλει να πουλήσει μετοχές αξίας σήμερα περίπου 141 εκατ. δολαρίων, προχωρώντας στην πρώτη τέτοιου είδους συναλλαγή από τότε που ανέλαβε το τιμόνι του τραπεζικού κολοσσού της Wall Street πριν από σχεδόν 18 χρόνια.

O Dimon και η οικογένειά του σχεδιάζουν να διαθέσουν 1 εκατ. μετοχές της τράπεζας τον επόμενο χρόνο για λόγους χρηματοοικονομικής διαφοροποίησης και φορολογικού σχεδιασμού.

Ο ίδιος «εξακολουθεί να πιστεύει ότι οι προοπτικές της εταιρείας είναι πολύ ισχυρές και το μερίδιό του στην εταιρεία θα παραμείνει πολύ σημαντικό», αναφέρει η JPMorgan στην ανακοίνωσή της. Η συμφωνία υπόκειται στους όρους του σχεδίου διαπραγμάτευσης μετοχών της εταιρείας.

Ο Dimon είναι ο μακροβιότερος διευθύνων σύμβουλος μεγάλης αμερικανικής τράπεζας. Η καθαρή περιουσία του υπολογίζεται σε περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια από τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index, ενώ η οικογένειά του κατέχει σήμερα περίπου 8,6 εκατομμύρια μετοχές της JPMorgan.

Ένας άλλος μακρόβιος διευθύνων σύμβουλος – ο James Gorman στη Morgan Stanley – θα αντικατασταθεί τον Ιανουάριο από τον συμπρόεδρο Ted Pick, τερματίζοντας μια θητεία 14 ετών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Jamie Dimon (JP Morgan): Αυτή είναι η «πιο επικίνδυνη στιγμή» για τον κόσμο εδώ και δεκαετίες

ΗΠΑ: Ανώτερα των προβλέψεων τα αποτελέσματα JPMorgan, Wells Fargo, Citi και BlackRock

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News