Business & Finance Πέμπτη 19/10/2023, 22:30
ΒUSINESS & FINANCE

Citi: Απέλυσε υπάλληλο για αντισημιτικά σχόλια στα social media

Citi: Απέλυσε υπάλληλο για αντισημιτικά σχόλια στα social media

Η Citigroup απέλυσε έναν υπάλληλο που δημοσίευσε ένα αντισημιτικό σχόλιο στην προσωπική της σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η εταιρεία είχε δηλώσει νωρίτερα την Πέμπτη ότι διερευνούσε το θέμα μετά την ανάρτηση του υπαλλήλου, η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X από την μη κομματική ομάδα Stop Antisemitism.

«Διακόψαμε την εργασία του ατόμου που δημοσίευσε το εξοργιστικό αντισημιτικό σχόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», ανέφερε η Citigroup σε ανακοίνωσή της. «Καταδικάζουμε τον αντισημιτισμό και κάθε ρητορική μίσους και δεν τον ανεχόμαστε στην τράπεζά μας».

Οι αρχές ανέφεραν ότι παρατηρείται αύξηση των απειλών που στοχεύουν εβραϊκούς και μουσουλμανικούς θεσμούς μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ από τη Χαμάς, που χαρακτηρίστηκε τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια χιλιάδων ζωών Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Ακόμη και πριν από τη σύγκρουση, τα αντισημιτικά επεισόδια στις ΗΠΑ έφτασαν σε υψηλό τεσσάρων δεκαετιών το 2022, σύμφωνα με την Anti-Defamation League.

Η Citigroup λέει ότι έχει τη μεγαλύτερη παρουσία από οποιοδήποτε άλλο ξένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στο Ισραήλ, προσφέροντας τόσο εταιρική όσο και επενδυτική τραπεζική καθώς και διαχείριση περιουσιακών στοιχείων. Η διευθύνουσα σύμβουλος Τζέιν Φρέιζερ είπε σε τηλεδιάσκεψη την περασμένη εβδομάδα ότι ορισμένα στελέχη είχαν κληθεί να υπηρετήσουν στη μάχη του Ισραήλ κατά της Χαμάς. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News