Business & Finance Τετάρτη 18/10/2023, 15:18
BUSINESS & FINANCE

Morgan Stanley: Ηπιότερη της αναμενόμενης η βουτιά στα κέρδη

Morgan Stanley: Ηπιότερη της αναμενόμενης η βουτιά στα κέρδη

Ανώτερα των προβλέψεων αν και σαφώς μειωμένα από πέρυσι ήταν τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου που ανακοίνωσε η Morgan Stanley, χάρη στα καλύτερα από τα αναμενόμενα έσοδα από τις συναλλαγές.

Τα κέρδη ανήλθαν σε 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια ή 1,38 δολάρια ανά μετοχή έναντι εκτιμήσεων για κέρδη 1,28 δολάρια ανά μετοχή, ενώ πέρυσι τα κέρδη ήταν 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια ή 1,47 δολάρια ανά μετοχή. Τα έσοδα ανήλθαν σε 13,27 δισ. δολάρια σχεδόμν σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις για 13,23 δισ. δολάρια.

Οι εμπορικές δραστηριότητες της Morgan Stanley βοήθησαν να αντισταθμιστούν οι απώλειες εσόδων από την επενδυτική τραπεζική. Οι traders ομολόγων της τράπεζας είχαν έσοδα 1,95 δισ. δολαρίων σε τριμηνιαία βάση, περίπου 200 εκατ. δολάρια περισσότερα από την εκτίμηση του StreetAccount, ενώ οι traders μετοχών έφεραν έσοδα 2,51 δισ. δολαρίων, 100 εκατ. δολάρια περισσότερα από τα αναμενόμενα.

Τον Μάιο, ο διευθύνων σύμβουλος Τζέιμς Γκόρμαν ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να παραιτηθεί εντός ενός έτους, ολοκληρώνοντας μια επιτυχημένη θητεία που σημαδεύτηκε από μαζικές εξαγορές στον τομέα της διαχείρισης πλούτου και περιουσιακών στοιχείων. 

Τον χορό των αποτελεσμάτων είχαν ανοίξει την περασμένη εβδομάδα η JPMorgan Chase, η Wells Fargo και η Citigroup με κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες για το τρίτο τρίμηνο με ώθηση από τα υψηλά επιτόκια. Η Goldman Sachs και η Bank of America ξεπέρασαν επίσης τις εκτιμήσεις λόγω των ισχυρότερων του αναμενόμενου αποτελεσμάτων στις συναλλαγές ομολόγων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε επίσης:ΗΠΑ: Κέρδη άνω των προβλέψεων για την BofA – Πλήγμα για την Goldman Sachs τα ακίνητα

ΗΠΑ: Ανώτερα των προβλέψεων τα αποτελέσματα JPMorgan, Wells Fargo, Citi και BlackRock

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News