Business & Finance Τρίτη 10/10/2023, 21:08
BUSINESS & FINANCE

LVMH: Επιβράδυνση της αύξησης πωλήσεων καθώς η παγκόσμια ζήτηση πολυτελών ειδών υποχωρεί

Τα οργανικά έσοδα της κρίσιμης μονάδας μόδας και δερμάτινων ειδών του γαλλικού ομίλου αυξήθηκαν κατά 9%. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 11,2%

LVMH: Επιβράδυνση της αύξησης πωλήσεων καθώς η παγκόσμια ζήτηση πολυτελών ειδών υποχωρεί

Η αύξηση των πωλήσεων της LVMH μειώθηκε στο τρίτο τρίμηνο, καθώς οι αγοραστές περιόρισαν τις δαπάνες τόσο για υψηλής ποιότητας ποτά, όπως το κονιάκ όσο και για ακριβές τσάντες, αυξάνοντας τις ενδείξεις ότι η μετά την πανδημία άνθηση της πολυτέλειας εξασθενεί.

Τα οργανικά έσοδα της κρίσιμης μονάδας μόδας και δερμάτινων ειδών του γαλλικού ομίλου -η οποία περιλαμβάνει τις ετικέτες Louis Vuitton και Christian Dior- αυξήθηκαν κατά 9%, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 11,2%. Οι πωλήσεις στη μονάδα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών σημείωσαν πτώση 14%, πολύ χειρότερη από τις εκτιμήσεις.

«Αυτό φαίνεται να είναι ένα σημάδι στροφής των καταναλωτών σε λιγότερο ακριβά είδη, μειώνοντας τη μετα-πανδημική ευφορία», ανέφερε σε σημείωμά του ο αναλυτής της Bernstein, Luca Solca. 

Η LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE, αγαπημένη των επενδυτών τα τελευταία χρόνια, έχει χάσει ένα μέρος της λάμψης της, καθώς η ανάκαμψη της Κίνας κινείται με πιο αργούς ρυθμούς και η ζήτηση από τους καταναλωτές των ΗΠΑ μειώνεται. Ο πολυτελής όμιλος πέρασε τον τίτλο της πολυτιμότερης εταιρείας της Ευρώπης τον περασμένο μήνα στη φαρμακοβιομηχανία Novo Nordisk A/S. 

Οι μετοχές της LVMH σημείωσαν πτώση στις συναλλαγές της Νέας Υόρκης μετά τη δημοσίευση των στοιχείων. Οι μετοχές του ιδιοκτήτη της Tiffany & Co. υποχώρησαν σχεδόν κατά ένα πέμπτο από το ρεκόρ του Απριλίου, αν και εξακολουθούν να είναι αυξημένες κατά 7,9% φέτος. 

Οι πωλήσεις στην Ασία εκτός της Ιαπωνίας έπεσαν πολύ κάτω από τις εκτιμήσεις το τρίτο τρίμηνο, γεγονός που υποδηλώνει ασθενή ανάπτυξη στην Κίνα. Η μόνη μονάδα που κατέγραψε πωλήσεις πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών ήταν η επιλεκτική λιανική πώληση, η οποία περιλαμβάνει την αλυσίδα καλλυντικών Sephora. 

Συνολικά, ο όμιλος σημείωσε οργανική αύξηση των εσόδων κατά 9%, επίσης κάτω από τις εκτιμήσεις. Η LVMH θεωρείται σημείο αναφοράς για τον κλάδο πολυτελών ειδών, ενώ οι αντίπαλοι Hermes International και Gucci, ιδιοκτήτης της Kering SA, υποβάλλουν εκθέσεις αργότερα αυτό το μήνα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News