Business & Finance Δευτέρα 9/10/2023, 20:51
BUSINESS & FINANCE

Hoekstra: H ΕΕ θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να καταργήσει τα ορυκτά καύσιμα

Hoekstra: H ΕΕ θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να καταργήσει τα ορυκτά καύσιμα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσει τη χρήση ορυκτών καυσίμων στο πλαίσιο της φιλόδοξης θέσης της στην επερχόμενη σύνοδο κορυφής COP28 για το κλίμα, δήλωσε τη Δευτέρα ο νέος επικεφαλής της ΕΕ για το κλίμα Wopke Hoekstra.

«Η φιλοδοξία μας είναι πράγματι να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα, επίσης όσον αφορά την εξάλειψη των ορυκτών καυσίμων», δήλωσε ο Hoekstra στους δημοσιογράφους μετά από συνάντηση με την υπηρεσιακή υπουργό Ενέργειας της Ισπανίας Teresa Ribera.

Η σύνοδος κορυφής για το κλίμα πραγματοποιείται καθώς η ίδια η πράσινη ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιμετωπίζει αυξανόμενη πολιτική αντίσταση από κυβερνήσεις και νομοθέτες που ανησυχούν για το κόστος των προτάσεων για τους ψηφοφόρους.

Οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα διεξαχθούν το επόμενο έτος, σε μια περίοδο κατά την οποία οι πολίτες σε όλο το μπλοκ αντιμετωπίζουν πιέσεις για το κόστος ζωής.

Ο νέος επικεφαλής της ΕΕ για το κλίμα αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τη διαπραγματευτική εντολή της ΕΕ για την COP28.

Η Ισπανία, η οποία ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πιέζει για έναν διεθνή συνασπισμό στην επικείμενη σύνοδο κορυφής που θα υποστηρίξει τον στόχο της συμφωνίας του Παρισιού του 2015 για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη σε 1,5 βαθμό Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News