Business & Finance Δευτέρα 2/10/2023, 21:00
BUSINESS & FINANCE

Το X «μπαίνει» στο live shopping με πολιορκητικό κριό» την Πάρις Χίλτον

Η celebrity θα δημιουργήσει τέσσερα πρωτότυπα βίντεο ετησίως και άλλο περιεχόμενο για την πλατφόρμα

Το X «μπαίνει» στο live shopping με πολιορκητικό κριό» την Πάρις Χίλτον

Το X, πρώην Twitter, υπέγραψε την -πρώτη στο είδος της- συμφωνία με την Paris Hilton, η οποία επικεντρώνεται σε ζωντανές αγορές και άλλο αποκλειστικό περιεχόμενο, καθώς η διευθύνουσα σύμβουλος Linda Yaccarino προσπαθεί να αναζωογονήσει την πλατφόρμα. 

Η διετής συμφωνία με την Αμερικανίδα socialite αφορά τη δημιουργία τεσσάρων πρωτότυπων προγραμμάτων βίντεο ετησίως, μεταξύ άλλων και για τον υπό ανάπτυξη χώρο του live shopping. Η Hilton θα παράγει επίσης περιεχόμενο σε άλλα μέσα της X, όπως η ηχητική λειτουργία Spaces.

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης συμπεριλαμβανομένου του TikTok, έχουν επενδύσει πρόσφατα σε λειτουργίες live shopping στη Δύση μετά την επιτυχία που σημείωσαν στις ασιατικές αγορές. Ωστόσο, τα πειράματα της Meta και του YouTube είχαν περιορισμένη επιτυχία, καθώς οι καταναλωτές στην Δύση δεν έχουν ακόμα εξοικειωθεί.

Το X, όταν ακόμα ονομαζόταν Twitter, είχε κάνει μια απόπειρα το 2021 που είχε μικρή απήχηση. Ωστόσο, διαθέτει το πρόγραμμα που επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν, να μιλούν και να ψωνίζουν στο ίδιο παράθυρο. Η εταιρεία ανέφερε ότι οι χρήστες που παρακολουθούν ένα livestream με τη Hilton στο X, θα μπορούν να περιηγηθούν στον κατάλογο προϊόντων και στη συνέχεια αγοράσουν το προϊόν της αρεσκείας τους.

Πηγή: FT

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News