Business & Finance Σάββατο 30/09/2023, 14:25
BUSINESS & FINANCE

Wells Fargo: Πώληση μεριδίου 2 δισ. δολαρίων στη Norwest Fund Investments

Wells Fargo: Πώληση μεριδίου 2 δισ. δολαρίων στη Norwest Fund Investments

Η Wells Fargo & Co. πούλησε συμμετοχές ύψους 2 δισ. δολαρίων στις Norwest Mezzanine Partners και Norwest Equity Partners σε μια συμφωνία που περιλάμβανε μια από τις μεγαλύτερες δευτερογενείς συναλλαγές ιδιωτικών πιστώσεων που έχουν γίνει ποτέ.

Η Atalaya Capital Management και η Pantheon Ventures Ltd. αγόρασαν μερίδια ετερόρρυθμων εταίρων στην Norwest Mezzanine Partners συνολικού ύψους περίπου 1 δισ. δολαρίων σε καθαρή αξία ενεργητικού για το ιδιωτικό πιστωτικό τμήμα της πώλησης, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα και ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμα. 

Η ομάδα αγοραστών για το σύνολο της συμφωνίας περιλάμβανε επίσης τη θυγατρική της Carlyle Group Inc. AlpInvest Partners και τη Lexington Partners, σύμφωνα με δήλωση της Wells Fargo. Πριν από τη συμφωνία, η Wells Fargo ήταν ο μοναδικός θεσμικός ετερόρρυθμος εταίρος στα κεφάλαια, αναφέρεται.

Η δυναμική αναπτύσσεται στην ελάχιστα γνωστή αγορά για την εμπορία μεριδίων σε ιδιωτικά πιστωτικά κεφάλαια. Η άνοδος των δευτερογενών συναλλαγών είναι μία από τις πολλές εξελίξεις σε μια αγορά που έχει σημειώσει εκρηκτική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, διογκούμενη σε περισσότερα από 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια. 

Εκπρόσωπος της Wells Fargo αρνήθηκε να σχολιάσει πέραν της δήλωσης και εκπρόσωπος της Atalaya αρνήθηκε να σχολιάσει. Εκπρόσωποι της Pantheon και της Norwest δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως σε αιτήματα για σχολιασμό. 

Τα περισσότερα από τα μερίδια που αλλάζουν χέρια καταλήγουν στα λεγόμενα χαρτοφυλάκια πιστωτικών δευτερογενών τίτλων, τα οποία διαχειρίζονται ειδικοί όπως η Apollo Global Management Inc., η JP Morgan Asset Management και η Tikehau Capital. Οι διαχειριστές απευθύνονται σε συντάξεις, ασφαλιστικές εταιρείες και άλλους που επιθυμούν να ξεφορτωθούν θέσεις σε κατά τα άλλα μη ρευστοποιήσιμα κεφάλαια. 

Η Norwest υποστηρίζεται από την Wells Fargo από το 1998, όταν η εμπορική τράπεζα συγχωνεύθηκε με τη διαχειρίστρια κεφαλαίων με έδρα τη Μινεάπολη για να παρέχει αναπτυξιακές μετοχικές και πιστωτικές επενδύσεις σε εταιρείες μεσαίας αγοράς. Οι τράπεζες έχουν αποχωρήσει από ορισμένες θέσεις καθώς προσπαθούν να ενισχύσουν τη ρευστότητα εν μέσω της αστάθειας στην αγορά.  

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News