Business & Finance Πέμπτη 28/09/2023, 20:59
BUSINESS & FINANCE

Εvergrande: «Υποπτος για εγκλήματα» ο ιδρυτής της κινεζικής κατασκευαστικής εταιρείας

Η Evergrande βρίσκεται στο επίκεντρο μιας μακροχρόνιας κρίσης ακινήτων που έχει πλήξει την κινεζική οικονομία και έχει απομειώσει την εμπιστοσύνη στην αγορά κατοικίας

Εvergrande: «Υποπτος για εγκλήματα» ο ιδρυτής της κινεζικής κατασκευαστικής εταιρείας

Ο Χούι Κα Γιαν, ο πρόεδρος και ιδρυτής της κινεζικής εταιρείας κατασκευής ακινήτων Evergrande, έχει τεθεί υπό κατ′ οίκον περιορισμό ως ύποπτος για «εγκλήματα», ανέφερε σε δήλωσή της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ η εταιρεία, επιβεβαιώνοντας σχετικά δημοσιεύματα.

Το μέτρο σημαίνει ότι δεν μπορεί να φύγει από την κατοικία του, να συναντηθεί ή να επικοινωνήσει με άλλους χωρίς έγκριση, βάσει του νόμου περί ποινικής δικονομίας της Κίνας. Τα διαβατήρια και τα δελτία ταυτότητας παραδίδονται σε αυτή την περίπτωση στην αστυνομία.

Γιος ενός υλοτόμου, ο Χούι μετέτρεψε την Evergrande στη μεγαλύτερη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων της χώρας επενδύοντας στη συνέχεια στο εμφιαλωμένο νερό, το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τα ηλεκτρικά οχήματα.

Για τον Χούι, η εξέλιξη είναι ακόμη ένα πλήγμα καθώς η Evergrande βρίσκεται στο επίκεντρο μιας μακροχρόνιας κρίσης ακινήτων που έχει πλήξει την κινεζική οικονομία και έχει απομειώσει την εμπιστοσύνη στην αγορά κατοικίας. Πρόσφατα, η εταιρεία προσέφυγε στο άρθρο 15 των πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ, που επιτρέπει στην αμερικανική δικαιοσύνη να προστατεύσει μια εταιρεία από τους πιστωτές της ακόμη κι όταν εμπλέκεται άλλη χώρα.

Αν και πρόκειται για υπερχρεωμένη εταιρεία, εν προκειμένω η πτώχευση της Evergrande είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της εκστρατείας που έχει εξαπολύσει το Πεκίνο κατά του υπερβολικού δανεισμού των κατασκευαστικών. 

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS