Business & Finance Πέμπτη 14/01/2021, 15:24
BUSINESS & FINANCE

BlackRock: Έρχεται νέο ράλι, αλλά όχι τόσο ισχυρό

BlackRock: Έρχεται νέο ράλι, αλλά όχι τόσο ισχυρό

Περιθώριο για περαιτέρω άνοδο διαβλέπει στις μετοχές ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, Λάρι Φινκ, o οποίος ωστόσο εφιστά την προσοχή, καθώς το ράλι δεν θα είναι τόσο ξέφρενο όσο ήταν στο β’ μισό του 2020.

«Θεωρώ ότι θα δούμε μια ισχυρή αγορά το 2020, αλλά πιθανώς όχι τόσο ισχυρή όσο ήταν στο δ’ ή στο γ’ τρίμηνο του προηγούμενου έτους» τονίζει, χαρακτηριστικά, μιλώντας στην εκπομπή Squawk Box του CNBC.

Από την 1η Ιουλίου έως τις 31 Δεκεμβρίου, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 αυξήθηκε κατά 20%, ανακάμπτοντας σημαντικά από το sell off του Φεβρουαρίου – Μαρτίου. Το ίδιο έπραξαν και οι περισσότεροι δείκτες στα διεθνή χρηματιστήρια.

Ένας από τους λόγους ευφορίας των αγορών είναι ο ούριος άνεμος από το ρεκόρ χρημάτων που είναι διαθέσιμα αυτή τη στιγμή στους επενδυτές. «Βλέπουμε τους επενδυτές να υπο-επενδύουν, και όχι να υπερ-επενδύσουν, σε μακροπρόθεσμα assets και οι καλύτερες πηγές μακροπρόθεσμων assets είναι οι μετοχές».

«Η διατήρηση των χαμηλών επιτοκίων, σε συνδυασμό με την πιθανή διατήρηση των διευκολυντικών μέτρων, θα συνεχίσουν να στηρίζουν το ράλι των διεθνών χρηματαγορών» συνεχίζει ο Φινκ, ο οποίος δεν αποκλείει μια ισχυρότερη δυναμική κατά τη διάρκεια του β’ εξαμήνου του 2021, χάρη στον θετικό αντίκτυπο από τον εμβολιασμό κατά της Covid-19.

Αυτή η εξέλιξη, κατά τον ίδιο, θα επιτρέψει την ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας, κάτι το οποίο συνιστά ισχυρό παράγοντα για μια ανοδική ανάπτυξη, καταλήγει ο επικεφαλής της BlackRock.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News