Business & Finance Τετάρτη 20/09/2023, 22:45
ΒUSINESS & FINANCE

Fed: Απέχει ακόμη πολύ από την έκδοση ψηφιακού νομίσματος

Fed: Απέχει ακόμη πολύ από την έκδοση ψηφιακού νομίσματος

Η κορυφαία ρυθμιστική αρχή της Fed ανακοίνωσε ότι η κεντρική τράπεζα έχει μπροστά της πολύ δρόμο στο να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην έκδοση του ψηφιακού της νομίσματος, ενώ διευκρίνισε ότι δεν θα μπορέσει να κάνει κάποια κίνηση χωρίς να έχει πρώτα την επίσημη υποστήριξη της Ουάσιγκτον. 

Ο Αντιπρόεδρος της Fed για την εποπτική αρχή Μάικλ Μπαρ ανέφερε ότι ενώ οι αξιωματούχοι διερευνούν εάν θα προχωρήσουν στο ψηφιακό νόμισμα, η Fed δεν έχει πάρει ακόμη καμία απόφαση. Προσέθεσε ότι θα μπορούσε να προχωρήσει σε αυτή τη διαδικασία μόνο με την «καθαρή στήριξη» του Αμερικανού προέδρου και την έγκριση του Κογκρέσου. 

«Φυσικά, η έρευνα είναι κάτι τελείως διαφορετικό από τη λήψη αποφάσεων ως προς τα επόμενα βήματα για την ανάπτυξη ενός συστήματος πληρωμών και απέχουμε ακόμη πολύ από αυτό», ανέφερε ο Μπαρ. 

Τα σχόλια του Μπαρ απηχούν αυτά του προέδρου της Φέντεραλ Ριζέρβ, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος είπε ότι η Fed δεν πρόκειται να εκδώσει ψηφιακό νόμισμα εάν δεν έχει την πλήρη έγκριση από το Κογκρέσο. Η ιδέα ενός ψηφιακού νομίσματος έχει αντιμετωπιστεί με σκεπτικισμό από τον χώρο των τραπεζών και ορισμένα μέλη του Κογκρέσου ανησυχούν ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προσδώσει υπερβολικά μεγάλη δύναμη στη Fed. 

Ο Μπαρ δήλωσε βαθιά ανήσυχος από τα λεγόμενα stablecoins – τα κρυπτονομίσματα που είναι συνδεδεμένα με νομίσματα, όπως το δολάριο – επειδή αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος στο χρηματοοικονομικό σύστημα χωρίς ωστόσο να υπάρχει σημαντική εποπτεία. 

 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News