Business & Finance Τετάρτη 13/09/2023, 22:05
BUSINESS & FINANCE

ΗΠΑ: Συνάντηση εκπροσώπων της big tech και της γερουσίας – Στόχος η ρύθμιση της ΑΙ

ΗΠΑ: Συνάντηση εκπροσώπων της big tech και της γερουσίας – Στόχος η ρύθμιση της ΑΙ

Συνάντηση είχαν νωρίτερα Αμερικανοί νομοθέτες με ορισμένους από τους πιο ισχυρούς των τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων ο CEO της Tesla Elon Musk, ο CEO της Meta Platforms Mark Zuckerberg και ο CEO της Alphabet Sundar Pichai.

Στη συνάντηση που έγινε στο Καπιτώλιο την Τετάρτη κεκλεισμένων των θυρών οι συμμετέχοντες επικεντρώθηκαν στη ρύθμιση της αγοράς τεχνητής νοημοσύνης.

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας της αμερικανικής Γερουσίας Chuck Schumer δήλωσε την Τετάρτη ότι ενώ οι κανονισμοί για την τεχνητή νοημοσύνη είναι σίγουρα απαραίτητοι, δεν θα πρέπει να γίνουν  βιαστικά.

Σημείωσε επίσης ότι αρκετές κυβερνήσεις εξετάζουν πώς να μετριάσουν τους κινδύνους της αναδυόμενης τεχνολογίας, η οποία γνώρισε έκρηξη στις επενδύσεις και στη δημοτικότητα μεταξύ των καταναλωτών τους τελευταίους μήνες ειδικά μετά την κυκλοφορία του ChatGPT της OpenAI.

Οι Αμερικανοί νομοθέτες όμως επιθυμούν διασφαλίσεις έναντι δυνητικά επικίνδυνων deepfakes, όπως ψεύτικα βίντεο, παρεμβολές στις εκλογές και επιθέσεις σε κρίσιμες υποδομές.

«Αν πάμε πολύ γρήγορα, μπορείτε να καταστρέψουμε τα πράγματα», δήλωσε ο Schumer στους δημοσιογράφους μετά τη διοργάνωση ενός φόρουμ τεχνητής νοημοσύνης κεκλεισμένων των θυρών, στο οποίο συμμετείχαν Αμερικανοί νομοθέτες και διευθύνοντες σύμβουλοι της τεχνολογίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πήγε πολύ γρήγορα, πρόσθεσε.

Ο Schumer δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι υπήρξε συναίνεση στη συνάντηση της Τετάρτης σχετικά με την ανάγκη ρύθμισης της τεχνητής νοημοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος, οι νομοθέτες της ΕΕ συμφώνησαν σε ένα σύνολο σχεδίων κανόνων όπου ,συστήματα, όπως το ChatGPT, θα πρέπει να αποκαλύπτουν το περιεχόμενο που παράγεται με τεχνητή νοημοσύνη, να βοηθούν στη διάκριση των λεγόμενων «ψεύτικων» εικόνων από τις πραγματικές και να παρέχουν διασφαλίσεις έναντι του παράνομου περιεχομένου.

Στη συνέχεια, μια ανοιχτή επιστολή που υπογράφηκε από περισσότερα από 160 στελέχη εταιρειών, από τη Renault έως τη Meta, ανέφερε ότι η προτεινόμενη νομοθεσία της ΕΕ για την τεχνητή νοημοσύνη θα έθετε σε κίνδυνο την ανταγωνιστικότητα και την τεχνολογική κυριαρχία της Ευρώπης.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News