Business & Finance Τετάρτη 13/09/2023, 21:17
BUSINESS & FINANCE

Deloitte: Θα περικόψει πάνω από 800 θέσεις εργασίας στη Βρετανία

Deloitte: Θα περικόψει πάνω από 800 θέσεις εργασίας στη Βρετανία

Περισσότερες από 800 θέσεις εργασίας πρόκειται να περικόψει η Deloitte στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξαιτίας της επιβράδυνσης της ζήτησης και της μείωσης του ρυθμού με τον οποίο αποχωρούν οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει το θέμα. Αυτό ισοδυναμεί με το 3% περίπου του εργατικού δυναμικού (περίπου 27.000 άτομα) στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι περικοπές έρχονται μετά την επιβράδυνση της ανάπτυξης κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους λόγω της πτώσης της ζήτησης των πελατών. Οι λογιστές των τεσσάρων μεγάλων εταιρειών -στις οποίες περιλαμβάνονται επίσης οι Ernst & Young LLP, PricewaterhouseCoopers LLP και KPMG LLP- κρατούν τις θέσεις εργασίας τους εν μέσω οικονομικής αβεβαιότητας και απότομης πτώσης των ανοιχτών θέσεων εργασίας.

«Σήμερα ανακοινώσαμε κάποιες στοχευμένες αναδιαρθρώσεις σε όλες τις επιχειρήσεις μας, οι οποίες ενδέχεται να οδηγήσουν στην κατάργηση ορισμένων θέσεων εργασίας», ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Deloitte, Richard Houston, απαντώντας σε ερωτήματα. 

Οι περικοπές υπόκεινται σε διαβούλευση, πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος.

Τα σχέδια ακολουθούν την ανακοίνωση της ανταγωνίστριας EY τον περασμένο μήνα ότι θα μειώσει περίπου το 5% του προσωπικού της από το τμήμα συμβουλευτικών υπηρεσιών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η PwC δήλωσε επίσης ότι περικόπτει τις αυξήσεις μισθών και τα μπόνους για ορισμένους από τους 25.000 υπαλλήλους της στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News