Business & Finance Σάββατο 2/09/2023, 16:36
BUSINESS & FINANCE

Βρετανία: Κοντά σε συμφωνία για στήριξη ύψους 500 εκατ. λιρών στην Tata Steel

Βρετανία: Κοντά σε συμφωνία για στήριξη ύψους 500 εκατ. λιρών στην Tata Steel

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Tata Steel Ltd. βρίσκονται πιο κοντά στη συμφωνία για ένα πακέτο βοήθειας που θα προβλέπει ότι η κυβέρνηση θα παράσχει περίπου 500 εκατ. στερλίνες (630 εκατ. δολάρια) δημόσιας χρηματοδότησης στο βρετανικό βραχίονα της ινδικής εταιρείας, σύμφωνα με το Sky News.  

Η Tata Steel θα υπογράψει 700 εκατ. στερλίνες για κεφαλαιουχικές δαπάνες για μια πολυετή περίοδο σύμφωνα με τους όρους που συζητούνται επί του παρόντος. Η συμφωνία θα μπορούσε να οριστικοποιηθεί ήδη από τον Σεπτέμβριο, ανέφερε το Σάββατο το Sky, επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα. 

Η κυβέρνηση είχε αυξήσει την αρχική της προσφορά των 300 εκατομμυρίων λιρών τους τελευταίους μήνες, αν και δεν ήταν σαφές εάν η πιθανή χρηματοδότηση συνδεόταν με οποιεσδήποτε εγγυήσεις που θα περιόριζαν τις απώλειες θέσεων εργασίας, ανέφερε το Sky. 

Ο γίγαντας του χάλυβα βρίσκεται εδώ και χρόνια σε συνομιλίες με τη βρετανική κυβέρνηση σχετικά με τη χρηματοδότηση της μετάβασης σε πιο πράσινη παραγωγή. Η εγκατάσταση της Tata Steel στο Port Talbot είναι η μεγαλύτερη χαλυβουργία του Ηνωμένου Βασιλείου και απασχολεί περίπου 4.000 άτομα. 

Η εταιρεία δήλωσε στο Sky ότι οι συζητήσεις της με την κυβέρνηση συνεχίζονται.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News