Business & Finance Σάββατο 2/09/2023, 10:31
ΒUSINESS & FINANCE

Σύντομα στο δείκτη Stoxx 50 οι Ferrari και Saint-Gobain

Σύντομα στο δείκτη Stoxx 50 οι Ferrari και Saint-Gobain

H Ferrari και η Cie de Saint -Gobain θα εισαχθούν στο βασικό χρηματιστηριακό δείκτη της Ευρωζώνης Stoxx 50 στις 18 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Stoxx. 

H αυτοκινητοβιομηχανία πολυτελών αυτοκινήτνω και η γαλλική υαλουργεία θα αντικαταστήσουν τη γερμανική εταιρεία του real estate Vovonia και την εταιρεία οικοδομικών υλικών CRH στο δείκτη Stoxx 50. 

H μετοχή της Ferrari είναι επτά φορές υψηλότερη από τα επίπεδα που ήταν το 2015, όταν εισήχθη για πρώτη φορά στο χρημαστιστήριο. Η LVMH και η Hermes είναι μεγαξύ των κορυφαίων μελών του δείκτη, μαζί με τις αυτοκινητοβιομηχανίες BMW και Mercedes-Benz. 

H ανοδική πορεία της Ferrari επλήγη τον Αύγουστο μετά από μια απογοητευτική πρόβλεψη. Πριν από αυτό, η Ferrari είχε καταφέρει να αυξήσει τις τιμές της για μια πελατεία που επηρεάζεται λιγότερο από την άνοδο του πληθωρισμού και τα αυξανόμενα επιτόκια.

Η Saint Gobain είναι κατασκευαστής προϊόντων γυαλιού που χρησιμοποιούνται στις κατασκευές. Οι μετοχές της έχουν σημειώσει ράλι 32% φέτος.

Η έξοδος της Vonovia απογυμνώνει τον δείκτη από την τελευταία κτηματομεσιτική του εταιρεία, καθώς ο κλάδος βρίσκεται αντιμέτωπος με τον απόηχο της αλλαγής των εργασιακών συνηθειών και της συμπίεσης από την αύξηση των επιτοκίων σε διάφορες κατηγορίες ενεργητικού και το κόστος αναχρηματοδότησης.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News