Business & Finance Τρίτη 29/08/2023, 22:31
BUSINESS & FINANCE

Νέο πρόβλημα σχετικά με την αυτόματα οδήγηση καλείται να αντιμετωπίσει η Tesla

Νέο πρόβλημα σχετικά με την αυτόματα οδήγηση καλείται να αντιμετωπίσει η Tesla

Η Tesla Inc. αντιμετωπίζει αυξημένο έλεγχο από τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές σχετικά με το σύστημα αυτόματης οδήγησης, γνωστό ως Autopilot, με την ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία να αποτελεί στόχο ειδικής εντολής εν μέσω ανησυχιών σχετικά με μια πιθανή παράκαμψη που προορίζεται να παραμένει ο έλεγχος στα χέρια των οδηγών.

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας των ΗΠΑ ανέφερε σε επιστολή που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της την Τρίτη ότι έλαβε γνώση ότι η Tesla «εισήγαγε μια διαμόρφωση του Autopilot που, όταν ενεργοποιείται, επιτρέπει στους οδηγούς που χρησιμοποιούν τον αυτόματο πιλότο να χειρίζονται τα οχήματά τους για παρατεταμένες περιόδους χωρίς ο αυτόματος πιλότος να προτρέπει τον οδηγό να ασκεί δύναμη στο τιμόνι». 

Η επιστολή του οργανισμού, η οποία είχε ημερομηνία 26 Ιουλίου, ζήτησε από την Tesla να απαντήσει έως τις 25 Αυγούστου για να αντιμετωπίσει την πιθανότητα η λειτουργία αυτή να χρησιμοποιηθεί για να υπονομεύσει τις προσπάθειες να κρατήσει τους οδηγούς σε εγρήγορση και έτοιμους να ανακτήσουν τον πλήρη έλεγχο του οχήματος. 

Δεν είναι σαφές αν η εταιρεία τήρησε αυτή την προθεσμία. Η Tesla δεν είχε άμεση απάντηση σε αίτημα για σχολιασμό. 

Σημειώνεται τέλος, ότι στην ιστοσελίδα της Tesla αναφέρεται ότι το λογισμικό Autopilot «προορίζεται για χρήση με έναν πλήρως προσεκτικό οδηγό, ο οποίος έχει τα χέρια του στο τιμόνι και είναι έτοιμος να αναλάβει τον έλεγχο ανά πάσα στιγμή».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News